Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Adı İzmir'de yaşayacak!

        Mehmet İNMEZ / İZMİR (AHT)

        Van'ın Erciş ilçesinde öğretmenliğe başladıktan 2 ay sonra meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremle yıkılan binanın altında kalarak can veren İzmirli edebiyat öğretmeni Tuğba Özbek'in adı, Çiğli Milli Piyango Anadolu Lisesi'ne verildi. Lisenin adı, Tuğba Özbek Anadolu Lisesi olarak, yarın (Salı) genç öğretmenin ailesinin de katılacağı törenle değiştirilecek. Kızını kaybeden baba Recep Özbek, "Onun adının bir okulda yaşatılması bizi çok mutlu etti. Umarım adını taşıyan okulun öğrencileri kendisi gibi başarılı ve azimli öğrenciler çıkarır" dedi.

        Van depreminde hayatını kaybeden 36 öğretmenin adını yaşatmak için kolları sıvayan Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile protokol yaparak, Türkiye genelinde bulunan ve Milli Piyango tarafından yapılan okullara şehit öğretmenlerin isimlerini verme kararı aldı. Protokol ile şehit öğretmenlerin isimleri Afyonkarahisar, Ankara, Batman, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Edirne, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Isparta, İzmir, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Van, Yalova ve Yozgat'taki Milli Piyango adını taşıyan okullara verildi.

        TUĞBA ÖĞRETMEN'İN ADI VERİLDİ

        Deprem kurbanı İzmirli Edebiyat öğretmeni Tuğba Özbek'in adı da İzmir Çiğli Milli Piyango Anadolu Lisesi'ne verildi. 2 aylık öğretmenken enkaz altında 17 saat yaşam mücadelesi verdikten sonra kurtarılan, ancak daha sonra hayatını kaybeden 23 yaşındaki öğretmen için yarın (salı) okulda tören düzenlenecek. Tören öncesi, okula şehit öğretmen Özbek'in fotoğrafı ve özgeçmişi asıldı. Okulun levhaları, Tuğba Özbek Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. Yarın İzmir Milli Eğitim Müdürü ve şehit öğretmenin ailesinin de tören düzenlenecek, öğretmenin hayatının anlatılacağı törende okulun ismi değiştirilecek.

        "MUTLU OLDUK"

        Kızının adının yaşatılmasından dolayı mutlu olduğunu belirten baba Recep Özbek, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı bu karar bizi mutlu etti. Devlet iyi düşünmüş, öğretmenlerini unutmamış. Bizim semtimizde bulunan okula verilmesi daha güzel. Umarım, kızımın adını taşıyan okulun öğrencileri kendisi gibi başarılı ve azimli öğrenciler çıkarır. Adının okula verenlere teşekkür ederim. Ama, kızımın adı, Öğretmen Tuğba Özbek' olarak tabelalara yazılsaydı, bizi daha çok sevindirirdi. Çünkü, levhaya bakanın onun bir öğretmen olduğunu anlaması zor" dedi.

        EGELİ ÖĞRETMENLER UNUTULMADI

        Aynı depremde hayatını kaybeden Manisalı ve Aydınlı öğretmenlerin isimleri de başka illerdeki Milli Piyango liselerine verildi. 3.5 aylık evliyken deprem kurbanı olan Manisalı Özgür Subaşıay (26) ve Emel Subaşıay (25) çiftinin isimleri Edirne'de liseye verildi. Psikoloji öğretmeni Alime Paşa'nın (24) adı Yalova'da, eşiyle beraber enkaz altında hayatını kaybeden Aydınlı öğretmen Ümit Erdal'ın ismi Sakarya'da liseye verildi.

        17 SAAT SONRA CESEDİ ÇIKARTILDI

        Van'da yaşamını yitirenler arasında yer alan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Tuğba Özbek (23), depremde enkaz altından 17 saat sonra çıkarıldı. Ancak, kurtarıldıktan 5 dakika sonra genç öğretmenin kalbi durdu. 7 kez kalbi durup, tekrar çalıştırılan genç kız, yaşam mücadelesini kaybetti. Yapılan incelemede genç kızın doğum gününde hayatını kaybettiği belirlendi.

        KİMDİR?

        Tuğba Özbek, İzmir Karşıyaka Atatürk İlköğretim Okulu'nda okudu, liseden sonra Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazanan Tuğba Özbek, hayali olan öğretmenliğe atanabilmek için çok çalıştı. Bir süre Menemen Belediyesi'nin ilçedeki dar gelirli öğrencilerine destek olmak için kurduğu dershanede görev yapan Tuğba Özbek, 2011 yılında Van'a atanınca büyük sevinç yaşadı. Çok sevdiği öğrencileri ile buluşan genç öğretmen, çevresinde de sevilen bir kişilik olarak biliniyordu. Son derece sosyal bir kişilik olarak birçok etkinlikte görev yapan Tuğba Özbek, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Tiyatro topluluğunda da görev yapmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ