Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Görenler inanamadı! GALERİ

        Soner ÖZCAN/ ANTALYA (AHT)

        Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Etiler Mahalle Muhtarı Mehmet Öztürk, ilginç eylemlerine bir yenisini daha ekledi. Evliya Çelebi Caddesi üzerindeki yaya üstgeçidinin yürüyen merdiveninin çalışmamasını daha önce, eşekli, keçili ve imamlı eylemle protesto eden Öztürk, bu kez iki cansız mankene üstgeçidin açılışını yaptırdı. Cansız mankenlere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın adını veren Öztürk, "Açılışımıza katıldıkları için teşekkür ediyoruz" dedi.

        Üstgeçitteki yürüyen merdivenin 3 yıldır çalışmadığını anlatan Öztürk, "Yürüyen merdivenin elektrik borcu nedeniyle çalışmadığı söylendi. Borcu ödendi bu kez parçası eksik dendi. Ne yaptıysak yürüyen merdiveni çalıştıramadık. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın bugün bir mahallede üstgeçit açılışı yapıyor. Biz de Kemal Kılıçdaroğlu ve Mustafa Akaydın isimli cansız mankenlerle birlikte yürümeyen merdiveni açıyoruz. Başkan belki biraz düşünür, sesimize kulak verir" diye konuştu.

        MERDİVENİMİZ YÜRÜSÜN DUASI

        Antalya'da yaptığı ilginç eylemlerle bilinen Etiler Mahalle Muhtarı Mehmet Öztürk, yürüyen merdivenin çalışmamasını ilk olarak eşekli eylemle protesto etmişti. Üstgeçide eşek götüren Öztürk, bu eyleminden sonuç alamayınca bu kez imam tutup mahalle sakinleriyle birlikte 'Allahım merdivenimiz yürüsün' duası ettirmişti. Öztürk ayrıca tıkanan logar kapaklarının temizlenmemesini protesto etmek için de su basan caddede botla dolaşıp oltayla balık tutmaya çalışmıştı.

        HAYVANA EZİYETTEN CEZA ALMIŞTI

        Üstgeçitte bir süre önce de keçili eylem yapan Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'a "Gel bu keçi inadından vazgeç" diye seslenmişti. Hayvanseverler, eylemin ardından Mehmet Öztürk hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Öztürk hayvana eziyet ettiği gerekçesiyle Kabahatler Kanunu'na göre 369 TL para cezası almıştı. Bu nedenle bundan sonra eylemlerine canlı getirmeyeceğini anlatan Muhtar Öztürk, "Umarım bu kez de cansız mankene eziyet ettiğim için ceza almayız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ