Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Gemlik'te cinayet

        İsmet ACAR /BURSA (AHT)

        Gemlik'te çocuklarını okul ve kreşe bıraktıktan sonra sahildeki parkta yürüyüş yapan üç çocuk annesi ve hiç tanımadığı kadını bıçaklayarak öldüren cinayet sabıkalısının davası başladı. Katil zanlısı, "Neden yaptım bilmiyorum" dedi.

        Kanlı olay, Bursa'nın Gemlik ilçesinde geçtiğimiz 27 Ekim günü yaşandı. Eşini çalıştığı Borçelik fabrikasına uğurlayan Yasemin Özdemir (36), üç çocuğunu okula gönderdikten sonra sahilde yürüyüşe çıktı. Aynı gün içinde bir ağacın dibinde kanlar içinde yatarken bulunan Özdemir'in 31 bıçak darbesiyle hayatını kaybettiği belirlendi.

        Cinayetle ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, olay yerine 150-200 metre uzaklıktaki bir zeytinlikte kanlı bir erkek yeleği buldu. Yeleğin cinayetle bağlantılı olabileceğini değerlendiren ekipler, MOBESE kayıtlarını incelediklerinde, aynı yeleği giyen bir kişinin olay saatinde bisikletle parktan geçtiğini belirledi. Bu kişinin eşkalinden kimliğini saptayan polis, şüpheli 37 yaşındaki Mehmet Yorulmaz'ı Gemlik'in Karacaali köyünde bir balıkçı barınağında gözaltına aldı.

        DAHA ÖNCE DE HAPİSTEN ÇIKIP ARKADAŞINI ÖLDÜRMÜŞ

        2001 yılının Ocak ayında hırsızlık suçundan girdiği cezaevinden tahliye olduktan 10 gün sonra, Balıkpazarı Mahallesi'nde cep telefonu sattığı arkadaşı Özkan Gümüş'ü (19) parasını vermediği gerekçesiyle karnından bıçaklayarak öldürdüğü için yine cezaevine konulan Yorulmaz'ın yargılanmasına başlandı. Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, ''canavarca hislerle veya eziyet çektirerek öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hakkında dava açılan Mehmet Yorulmaz hakimin "Neden öldürdün?" sorusuna ''Cinayeti işlediğim doğrudur. Neden yaptığımı bilmiyorum'' dedi. Mahkeme başkanı, yakalandıktan sonra emniyette verdiği ifadesinde suçunu kabul etmediğini hatırlatması üzerine de ''Ben soruşturma kapsamında cinayeti işlediğimi kabul etmiştim'' diye konuştu.

        Duruşmaya müşteki olarak katılan ölen yasemin Özdemir'in eşi Murat Özdemir, kız kardeşi Yeşim Er, babası Mehmet Ali ve annesi Habibe Kayaoğlu olayı görmediklerini ifade ederek, sanıktan şikayetçi olduklarını ve cezalandırılmasını istediklerini söylediler.

        Müştekilerin avukatı Tuğba Karaca ise ''Sanık soruşturma sırasında olayı ayrıntılarıyla anlatmıştır. Daha önce de adam öldürme suçundan cezaevinde yatmış, bu olaydan 5 ay önce tahliye olmuştur. Bu sebeple sanığın akıl hastası olmadığı kanaatindeyiz'' dedi. Mahkeme heyeti, eksik evrakların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ