Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yeni Zelanda'nın en büyük şehri suya gömüldü: 4 kişi hayatını kaybetti, yağışlar daha da artacak uyarısı verildi! - Öne çıkan haberler
        1

        Yeni Zelanda'nın en büyük şehri olarak bilinen Auckland kentinde son günlerde etkisini gösteren şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymasında 4 kişi hayatını kaybetti.

        2

        Yetkililer, yağışların etkisini artıracağı yönünde uyarıda bulunurken, Auckland'ın Ocak ayı ortalamasının yüzde 40 üzerinde yağış aldığı açıklandı.

        3

        Yağışlar kentin birçok bölgesinde sel ve heyelanlara yol açtı. Kentin Remuera bölgesinde heyelanda bir evin yıkılması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Wairau Vadisi bölgesinde selden 2 kişi hayatını kaybetti.

        4

        BBC'nin haberine göre, Auckland'ın yaz mevsiminde düşen ortalama yağış miktarının yüzde 75'i 15 saatte düştü.

        5

        13 SAAT UÇTUKTAN SONRA BAŞLADIKLARI YERE DÖNDÜLER

        Business Insider'ın haberine göre, Emirates Hava Yollarına ait yolcu uçağı cumartesi günü yerel saatle 10.30 sularında Dubai Havalimanı'ndan Auckland'a gitmek üzere havalandı.

        6

        Uçak saatlerce yol aldıktan sonra Auckland Havalimanı'nın şiddetli yağıştan dolayı iç ve dış uçuşlara kapatılması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.

        10

        Muğla'nın Marmaris, Menteşe, Milas ve Seydikemer ilçelerinde fırtına ve sağanak hayatı olumsuz etkilemiş, Marmaris'te rüzgarın şiddeti 70,2 kilometre olarak ölçülmüştü.

        11

        Güneydoğu'dan esen fırtına ağaçları devirdi, dev dalgalar oluşturdu, iş yerlerinin tabelalarını tentelerini uçurdu. Yetkililer, vatandaşların sağanak ve aşırı rüzgar sebebiyle can ve mal güvenlikleri açısından dışarıya çıkmamalarını istemişti.

        12

        İçmeler Mahallesi’nde dere taştı. Dağlardan sel suları ile gelen tomruklar caddelere sürüklendi. Turunç Mahallesi’nde de Dereözü deresi taştı. Bazı mahallelerde ev ve iş yerlerinde su baskını yaşandı.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ