Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN ALTINOK ÖZ, BURAK BORA ANADOLU LİSESİ'NİN KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA KATILDI

        İSTANBUL (İHA) - Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi ile Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Başkalarının Hayatı Senin Damarlarında Akıyor' kan bağışı kampanyasına katıldı.

        Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi'nin, okula adını veren merhum Burak Bora'nın adını yaşatmak için gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyası, Kartallılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen 'Başkalarının Hayatı Senin Damarlarında Akıyor' kan bağışı kampanyasına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün yanı sıra; Kızılay Kartal Şube Başkanı Müjdat Keçeli, Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Çinemre, Kartal Belediyesi Meclis üyesi Taner Özdemir, Kartursaş Yönetim Kurulu Başkanı Görkem Akdağ ve Kartallı vatandaşlar katıldı.

        RİTİM TOPLULUĞU BEĞENİYLE İZLENDİ

        Çocuklardan oluşan ritim topluluğu, kan bağışı kampanyasına renk kattı. Eğitmenleri öncülüğünde davul ve darbuka ile ritim tutan çocuklar okul bahçesini dolduran Kartallılar tarafından beğeniyle izlendi.

        BAŞKAN ALTINOK ÖZ'E ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

        'Başkalarının Hayatı Senin Damarlarında Akıyor' kan bağışı kampanyasına katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Kan bağışı hakkında Başkan Altınok Öz'e bilgi veren öğrenciler, günler öncesinden el broşürleri ve ilanlarla, Kartal ve çevresinde yaşayanları kan bağışında bulunmaya davet ettiklerini, sosyal medya üzerinden de kampanyaya desteğin yoğun olduğunu söylediler. Uzun yıllar cerrahlık yapan Başkan Altınok Öz, cerrah olarak kanın önemini çok iyi bildiğini, bir ameliyatında 35 ünite kana ihtiyaç olduğunu ve bağışlanan kanlar sayesinde ameliyat ettiği hastanın yaşadığını belirterek kan vermenin hayat kurtardığını söyledi.

        "EŞEKLİ KÜTÜPHANECİNİN HEYKELİNİ KARTAL'A DİKECEĞİZ"

        Kan bağışı kampanyasına katılan vatandaşları ziyaret eden Başkan Altınok Öz, kan vererek kampanyaya destek olanlara teşekkür edip geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Stantlarda duran öğrencilere ünlü edebiyatçı Fakir Bayburt'un adına kitap yazdığı Eşekli Kütüphaneci adıyla bilinen Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz'ün yaşamından kesitler anlatan Başkan Altınok Öz, "Mustafa Güzelgöz'ün tayini, kütüphaneci olarak Ürgüp Tahsin Ağa Kütüphanesi'ne çıkar. Kütüphane de heyecanla okurları bekler. Bir gün olur, beş gün olur, gelen giden yok. Özellikle çocuk kitaplarına gereksinim bulunan kütüphanedeki kitap sayısını artırmak için Ürgüp dışında çalışmakta olan hemşerilerin adresini toplayabildiklerine el yazısı ile tek tek mektup yazarak kitap göndermeleri isteğinde bulunur. Bir ay sonra mektuba cevap olarak paketlerle kitaplar gönderilmeye başlanır. Bazı Ürgüplüler, gazete ve dergilere abone olmuşlardır. Etraftakilerle konuşur, herkese anlatır.  23 yaşındaki genç memur, "Ne yapayım, ne yapayım?" diye düşünür durur. Sonunda aklına bir fikir gelir. Zorlukla bir eşek alır, iki tane de sandık yaptırır. İki sandığa, kalınlığına göre 180-200 kitap sığdırır. Sandıkların üstüne "Kitap İare Sandığı" yazar. Kitapları eşeğe yükler ve köy köy gezmeye başlar. Köylerdeki çocuklar Eşekli Kütüphaneci'yi her seferinde sevinç içinde alkışlarla karşılarlar. Mustafa Güzelgöz, bu işi daha da ileri götürür kitap dağıtımını 5 merkep ve 2 katır ile yapmaya, ulaşılması çok zor ve engebeli yolları geçerek Ürgüp civarı ile Kayseri'nin Yeşilhisar ve İncesu ilçelerine bağlı köylere ulaşmaya başlar. Zamanla Mustafa  Güzelgöz'ün ünü etrafa iyice yayılır. İnsanlar kütüphaneye de gelmeye başlar. Mustafa Güzelgöz, bakar ki kütüphaneye kadınlar hiç gelmiyor. Kadınların gelmesini sağlamak amacıyla Zenith ve Singer fabrikasına mektup yazar. Zenith dokuz, Singer bir tane dikiş makinesi yollar. Makine kullanmayı bilen kadınların yardımıyla dikiş kursları açılır. Salı günlerini kadınlar günü yapar. Kumaşı alan kadın kütüphaneye koşar. Dikiş makinesi yetmediği için sıralar oluşur. Sırada bekleyen kadınlara beklerken okusunlar diye de birer kitap verir. İşte o gün bugün Mustafa Güzelgöz, Eşekli Kütüphaneci olarak adlandırılır. Eşekli Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz'ün heykelini Kartal'a dikeceğiz " dedi.

        Başkan Altınok Öz, kan bağışında bulunan bağışçıları tek tek ziyaret ederek teşekkür ettikten sonra öğrencileri ve okul yönetimini de anlamlı kampanya için tebrik etti.

        (HÇ-ÖK-Y)

        05.04.2016 16:38:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler