Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        REFİKA KÜÇÜKÇALIK ORTAOKULU'NDAN AİLELERE ÇOCUK EĞİTİMİ

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : TURAN BULUT

        KAMERA : TURAN BULUT

        KAYSERİ (İHA) - Refika Küçükçalık Ortaokulu tarafından öğrenci ailelerine 'Aile İçi Duygusal Aşınma ve Çocuk' konulu konferans verildi.

        Refika Küçükçalık Ortaokulu tarafından Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi Erciyes Konferans Salonu'nda öğrenci velilerine Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Doç. Dr. Tuncay Dilci'nin katılımıyla, Aile İçi Eğitim Seminerleri kapsamında 'Aile İçi Duygusal Aşınma ve Çocuk' konulu konferans düzenlendi. Bu tür çalışmalardaki amaçlarının öğrencilere daha faydalı olabilmek olduğunu söyleyen Refika Küçükçalık Ortaokulu Müdürü Mehmet Baran, "Bugünkü etkinliğimizde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden Doç. Dr. Tuncay Dilci Bey hocamızı davet ettik. Amacımız da öğrencilerimize daha faydalı olmak için velilerimizle bir araya gelmek. Özellikle bugünkü konumuz da ailede duygusal aşınma ve çocuk üzerinde yapmak istedik. Ailelerimize bilgi vermek, öğrencilerimize yardım etmek ve öğrencilerimizin daha başarılı olması için elimizden ne geliyorsa yapmak. Velilerimizle bir aradayız. Bu projeyi inşallah onlarla birlikte yürüteceğiz ve inşallah güzel bir etkinlik olacak" diye konuştu.

        Düzenlenen konferansta konuşan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitin Fakültesi'nden Doç. Dr. Tuncay Dilci öğrenci velilerine seslenerek, çocukların gelişimindeki değişmelerin çok iyi incelenmesi gerektiğini vurguladı. Aile içi problemlerin de çocuklar üzerinde etkisi olduğunu vurgulayan Dilci, "Çocuklarımızı tanıma adına hangi kategoride, hangi yaş grubundaki tepkileri görüyoruz bizim için önemli. Çocuklarımızın gelişim dönemindeki hırçınlıkları, taşkınlıkları ve davranış problemleri. Bu davranış problemlerinin arkasında yatan neden nedir? Tüm onları göz önünde bulundurduğumuz zaman aile içinde yaşadığımız sıkıntılar çocukları hangi alanda besliyor o da önemli" diye konuştu.

        Teknoloji bağımlılığının da çocuklar üzerinde olumsuz etkiler bıraktığının altını çizen Dilci, "Elektronik bağımlılığına 'dijital kokain' diyorum. Bilgisayar ve telefon vücudumuz üzerinde birçok zararı var. sürekli bilgisayar başlında kaldığımız zaman beynimizde ayrı bir frekans devreye giriyor çalışmak için ve çok enerji sarf ediyoruz. Bugün Amerika'da 10 yaş altındaki çocuklara telefon verilmiyor, Fransa'da 12 yaş altı çocuklara cep telefonunu yasakladılar" ifadelerini kullandı.

        Konferansta öğrenci velileri akıllarındaki soruları da sorarak bilgilenme imkanı buldu.

        (TB-SK)

        07.05.2016 14:32:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler