Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        El Emeği Ankara Nuru

        - Projenin amacı el işinde "Ankara Markası" olmak

        ANKARA (İHA) - "El İşçiliğiyle Üretilen Ürünlerin Geliştirilmesi ve Satış Kanallarının Çeşitlendirilmesi Projesi" çalışmaları devam ediyor. Ankara Kalkınma Ajansı'nın koordinatörlüğünde yürütülen projede amaçlardan biri de el işi üretiminde "Ankara Markası" oluşturmak.

        Ankara Kalkınma Ajansı'nın yürüttüğü, "El İşçiliğiyle Üretilen Ürünlerin Geliştirilmesi ve Satış Kanallarının Çeşitlendirilmesi Projesi" çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bahar aylarında görücüye çıkacak el emeği ürünler için çalışmalar hızlandı. 13 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilen ikinci istişare toplantısında kurum temsilcileri ürettikleri ürünler hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Sunum yapan kurum ve kuruluşlar şöyle sıralandı:

        Ankara Büyükşehir Belediyesi, Akyurt, Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Etimesgut, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kalecik, Pursaklar, Şereflikoçhisar, Yenimahalle Belediyeleri ve Halk Eğitim Merkezleri ile Zeytindalı Kadın Kooperatifi, Han- İpek Kooperatifi, Nal Etik Kooperatifi, AGS Derneği ve özel atölye temsilcileri.

        Ankara markası oluşturulacak

        El işçiliği ile üretilen ürünlerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına destek sağlamak, el sanatlarına ilgiyi arttırmak ve üreticilerin kapasitelerini güçlendirmek amacıyla yürütülen projenin bahar aylarında geniş katılımlı bir sergi ile tamamlanması planlanıyor. Projenin amaçlarından biri de el işi üretiminde Ankara markasının oluşturulması. 2017 yılında ilki düzenlenecek etkinliğin önümüzdeki yıllarda uluslararası katılımlı bir organizasyona dönüşmesi de hedefleniyor.

        Sergide el işçiliği ile üretilen ürünlerden, yumurta süsleme sanatı, kumdan resim yapma, cam sanatı, cam figürleri, mine tekniği, otantik takı, otantik giysi süsleme, bez çanta tasarımları, iğne oyası ile kolye ve şal tasarımları, doğal malzemelerden gece lambası, makine nakışı manzara tablosu gibi ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

        Proje kapsamında ayrıca üreticilere yönelik "Kooperatifçiliğe Giriş Eğitimi" ile e-ticaret ve girişimcilik eğitimleri verilmesi, tanıtım ve satış amaçlı bir web sitesi açılması, Türkçe ve yabancı dillerde tanıtım videoları hazırlanması ile yurt dışı fuar organizasyonlarında ürünlerin tanıtılması ve pazarlanması, ilgili firmalarla işbirliği yapılarak ürünlerin yurt dışında tanıtılması gibi bir dizi faaliyet yürütülecek.

        (BC-SÜ-Y)

        15.12.2016 11:29:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler