Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        15 Temmuz formasıyla maça çıktılar

        (Fotoğraflı)

        Büşra Göktaş

        ANKARA (İHA) - Kahramankazan Ortaokulu öğrencileri, ilçede düzenlenen futbol turnuvasında ilk maçına 15 Temmuz şehitlerinin resimlerinin olduğu formalarla çıktı.

        Kahramankazan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ilçedeki ortaokullar arasında futbol turnuvası düzenlendi. 6 okul takımın katıldığı turnuvada Kahramankazan Ortaokulu öğrencilerinden oluşan futbol takımı ilk müsabakasına 15 Temmuz'da Akıncı Hava Üssü önünde şehit olan 9 kahramanın resimlerinin olduğu formalarla çıktı.

        Öğrencilerin formalarla sahaya çıkması ve saha içinde yaptığı seremoni tribünlerdeki seyircilerden de büyük alkış aldı.

        Kahramankazan Ortaokulu, Fatih Ortaokulu ile oynadığı ilk maçı 6-1 kazanarak turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı. Kahramankazan sentetik çim sahada başlayan turnuva 11 Mayıs'ta oynanacak final müsabakalarıyla sona erecek.

        Okul Müdür Yardımcısı Aysel Çalık, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Kazan halkının sergilediği kahramanlıklarla darbenin seyrini değiştirdiğini belirterek, "Okullarımızda çoğunlukla şehitler köşesi var. Ben aynı zamanda beden eğitimi öğretmeni de olduğum için farklı bir şey yapmak istedik ve bir farkındalık oluşturmak amacıyla Kahramankazanlı şehitlerimizin resimlerinden oluşan formalar yaptırdık" dedi.

        Futbolun seyirci kapasitesi en yüksek olan spor dalı olması nedeniyle böyle etkinlik düzenlediklerini dile getiren Müdür Yardımcısı Çalık, şehitlerin anısının yaşatılması adına yapılan etkinliğe öğrenci ve velilerin sahip çıkmasının kendilerini ayrıca gururlandırdığını, final müsabakasına da yine bu formalarla çıkacaklarını dile getirdi.

        (BC-MK-Y)

        04.05.2017 13:07:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler