Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat alanı girişinde eylem düzenledi.

        İl merkezi ve çeşitli ilçelerden otobüslerle Büyükeceli Mahallesi'ne gelen grup üyeleri, Mersin-Antalya karayolundan santral inşaatının giriş kapısına kadar yürüdü.

        Mersin NKP Dönem Sözcüsü Gazi Düz, burada grup adına yaptığı konuşmada, 70 yıl önce Japonya’nın Hiroşima ve Nagasaki kentlerine atom bombası atıldığını hatırlatarak, bu olayın acılarının halen hafızalarda olduğunu söyledi. Bu gibi nedenlerle nükleer santrallere karşı olduklarını vurgulayan Düz, "Nükleer belası ne yazık ki günümüzde nükleer santral adı altında devam ediyor" dedi.

        Düz, Akkuyu Nükleer Santrali'nin iptali için çeşitli davalar açtıklarını anımsatarak, temiz ve yaşanılabilir bir çevre için mücadele etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

        Konuşmanın ardından çeşitli sloganlar atan ve bir süre kitap okuma etkinliği yapan grup olaysız dağıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler