Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - ŞAHİN OKTAY - Kocaeli'de, bir lastik firması tarafından kurulan müzede, tarihin akışını değiştiren buluşlardan olan tekerleğin icadından bugüne kadar olan yolculuğu sergileniyor. 

        Brisa İzmit tesislerinde yer alan ve teması "Yolculuk" olarak belirlenen "Brisa Müze"deki 5 ayrı bölümde, lastik hammaddeleri ve üretim sürecine ilişkin düzenekler, lastik teknolojisinin anlatıldığı interaktif deneyim alanları bulunuyor. 

        Deneyim alanlarında yaz ve kış lastikleri arasındaki fark, lastik hava basıncı, patlakken yol alınabilen lastik teknolojisi, lastik balans ayarındaki değişikliklerin sürüşe etkisi, yol koşulları ve hızın lastik ömrüne etkisi gibi bilgiler düzenekler aracılığıyla uygulamalı olarak ziyaretçilere anlatılıyor.

        Müzede, oyunlarla çocuklara yönelik lastik bilgilendirmesi de yapılarak ,geleceğin sürücülerine küçük yaşlarında farkındalık sağlamak hedefleniyor. 

        Brisa İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Direktörü Nilgün Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 yıldır sürdürülebilir büyümeyle değer yaratmaya çalıştıklarını, bunu yaparken de tüm boyutlarıyla sosyal alanlara katkı sağlamaya önem verdiklerini söyledi. 

        Kurdukları müzede lastik üzerine 40 yıllık deneyimlerini paylaşmak istediklerini dile getiren Özkan, "Müzede lastiğin üretimine ve teknolojisine dair bilgileri ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Bunun yanında, trafikte güvenliğine yönelik olarak lastik hakkında daha fazla bilgi sahibi olunmasını sağlayan bölümlerimiz de mevcut" diye konuştu. 

        - "Trafik güvenliğini de artırmış oluyoruz"

        Özkan, müzeye gelen ziyaretçilerin doğru lastik kullanımı sayesinde ne kadar yakıt tasarrufu yapılabileceklerini öğrendiklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

        "İnteraktif alanlarda, lastiğin hava basıncı ve balansının ne kadar önemli olduğunu görüyorlar. Dolayısıyla daha önce pek bilgi sahibi olmadıkları lastik hakkında pekçok hayati ve ilginç bilgiyi öğrenerek ayrılıyorlar. Müzenin her bölümünde büyük küçük herkesin ilgisini çekecek temalar var. Aslında müzeyi ilk oluştururken müşterilerimizin de ötesinde esas dokunmak istediğimiz halkımız. Gerçekten 'lastik' deyip geçmememiz gereken o ürün hem kendimiz hem ailemiz hem de çevremizin güvenliği açısından çok önemli. Burada küçük yaşlardan itibaren lastik bilinci oluşturarak, bir anlamda trafik güvenliğini de arttırmış oluyoruz."

        Özkan, müzenin bahçesinde işçiler tarafından atık lastiklerden yapılmış heykellerin de sergilendiğini anlatarak, yolu İzmit'ten geçen herkesi müzeye beklediklerini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler