Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli’de nesli tehlike altında bulunan salep orkidelerinin izinsiz toplanması üzerine 40 kilo yumruya el konuldu, bir kişiye 699 bin 245 TL ceza uygulandı.
        Kocaeli’de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerince kolluk kuvvetleriyle birlikte yapılan denetimlerde, doğadan izinsiz şekilde toplanan 40 kilo salep orkidesi yumrusu ele geçirildi. Nesli tehlike altında bulunan türler arasında yer alan salep orkidelerinin doğal ortamdan söküldüğü tespit edilirken, ele geçirilen yumrular yeniden doğaya kazandırılmak üzere koruma altına alındı. Olayla ilgili bir şahsa 699 bin 245 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi. Yetkililer, biyolojik çeşitliliğin korunması ve nesli tehlike altındaki türlerin sürdürülebilirliği için denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirtti.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler