Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde vurulduktan sonra yanmış halde bulunan ve olay yerindeki 3 anahtardan kimliği belirlenen Ramazan Er'in ölümüne ilişkin iddianamede, 2 kardeş hakkında ağırlaştırılmış müebbet, 1 şüpheli hakkında ise 5 yıla kadar hapis cezası istendi.
        Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, cinayetin detaylarına da yer verildi. İddianameye göre, maktul ile şüpheli kardeşler arasında 2025 yılı Mayıs ayında kredi kartından çekilen para nedeniyle başlayan ve 370 bin TL'ye ulaşan borç meselesi bulunduğu, parayı ödeyemeyen şüphelilerin maktulü susturmak amacıyla cinayeti planladıkları belirtildi.
        Şüphelilerin izlerini kaybettirmek için kiralık araç temin ettikleri, olay günü Ramazan Er'i 'atış talimi' bahanesiyle araca bindirdikleri ve Nusaybin kara yolu üzerinde park halindeyken cinayeti işledikleri kaydedildi. Araç içerisinde Bilal Mutlu'nun torpido gözündeki tabancayla arka koltukta oturan Ramazan Er'e önce vücuduna, ardından başına birden fazla ateş ettiği ifade edildi.
        Cinayetin ardından Nurullah Yüksel'in de yardımıyla cesedin başka bir araçla kırsal alana taşındığı, Yusuf Mutlu'nun bir akaryakıt istasyonundan aldığı benzinle cesedi yaktığı, şüphelilerin aracı yıkayarak delilleri yok etmeye çalıştıkları ve maktule ait cep telefonunu parçalayarak imha ettikleri belirtildi.
        İddianamede, Bilal ve Yusuf Mutlu hakkında, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilirken, Nurullah Yüksel hakkında ise 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.
        Olay, 3 Ekim 2025'te Nusaybin ilçesine bağlı kırsal Düzce Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, dağlık alanda çobanlar tarafından yanmış halde bir erkek cesedi bulunmuştu. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edilmiş, üzerinden kimlik çıkmayan ceset, yapılan ilk incelemenin ardından Nusaybin Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı. Daha sonra otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cesedin kimliği, olay yerinde bulunan 3 anahtardan yola çıkılarak Ramazan Er olarak belirlenmişti.
        Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturmada 14 şüpheli gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Bilal ve Yusuf Mutlu kardeşler ile Nurullah Yüksel tutuklanırken, 1 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş, diğer şüpheliler serbest bırakılmıştı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler