Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ŞAŞKINA ÇEVİREN OLAY! Son Dakika: Yerli aşı merkezinde hırsızlık şoku!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Olay, pazar günü, yerli aşı çalışmalarının yürütüldüğü ERÜ kampüsündeki ERAGEM´de meydana geldi. Türkiye'de insan denemelerine ilk geçilen Covid-19 aşı adayının geliştirildiği ERAGEM binasına giren şüpheli, çalışanlara ait 4 dizüstü bilgisayarı çaldı.

        4 SAAT SONRA YAKALANDILAR

        DHA'nın haberine göre, hırsızlık olayını fark eden ERAGEM personelinin ihbarıyla bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin belirlenip, yakalanması için çalışma başlattı.

        Güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alınırken, görüntülerden tespit edilen şüpheli, hırsızlıktan 4 saat sonra yakalandı. Çalıntı bilgisayarlara ise el koyuldu.

        İsmi açıklanmayan şüpheli, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bilgisayarlar ise ERAGEM yetkililerine teslim edildi.

        'AŞIYLA İLGİLİ BİR SORUN YOK'

        Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nden (ERAGEM) çalınan bilgisayar hırsızlığıyla ilgili açıklama yaptı.

        Doktora öğrencilerine ait bilgisayarların çalındığını belirten Çalış, "Kamuoyunu doğru bilgilendirmek açısından şunu ifade edebilirim: hastaneye hasta olarak gelen, daha önce sabıkası olan bir hırsız. Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezimizin iç kısmında değil, dış kısmında doktora öğrencilerine ait laptopu çalmış. Orada asla Covid-19 aşısıyla ilgili önemli belgeler yoktu. Öğrencilerimizin kendi araştırma bilgileri vardı. Zaten olay duyulur duyulmaz hırsız 2 saat içinde yakalandı. Polis teşkilatına teşekkür ediyorum. Bizim bilgi işlem uzmanlarımız laptoptaki bilgilerin aktarılması ihtimaline karşı araştırma yaptı. Laptopun kapağı bile açılmamış. Yani bilgi aktarımı asla yok. Aşıyla ilgili bir sorun yok. Adi bir hırsızlık olayı. Bu hastane bölgesinde yaşanmış bir olay. Başhekimimize talimat verdim. Bu konuyla ilgili ön inceleme başlatıldı" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ