Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yeşilova Belediye Başkanı ve eşine silahlı saldırı

        Burdur'da Salda Gölü'nün bulunduğu Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi, evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda yaralandı.

        Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, ilçede Koyunlar Çeşme Mahallesi'nde ikamet eden Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel, kimliği henüz belirlenemeyen kişinin silahlı saldırısında yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Belediye Başkanı ve eşinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

        İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

        Burdur Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "04.40 sıralarında Yeşilova ilçe Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel ikametlerinde kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısı sonucu yaralanmışlardır. Burdur Devlet Hastanesinde tedavileri devam etmekte olup genel sağlık durumları iyidir. Şu an itibarıyla iki kişi gözaltına alınmış olup olayın aydınlatılması ve failin yakalanması ile ilgili çalışmalar bütün imkanlar kullanılarak kapsamlı olarak sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi.

        İÇİŞLERİ'NİNPAYLAŞIMI

        İçişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel'e uğradıkları menfur saldırıdan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Söz konusu saldırıyla ilgili olduğu değerlendirilen 2 kişi gözaltındadır. Burdur Valiliğimiz gelişmeleri soruşturmanın selametini de gözeterek kamuoyu ile paylaşacaktır"denildi.

        KILIÇDAROĞLU'NDAN ŞENEL'E TELEFON

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, silahlı saldırıya uğrayan Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ile telefonla görüştü.

        CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, telefon görüşmesinde, ameliyat olan Şenel ve eşi Fatma Şenel'in sağlık durumları ile yaşanan menfur saldırıya ilişkin bilgi aldı.

        "PEŞİNİ BIRAKMAYIZ"

        CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin Salda Gölü'ne sahip çıkma mücadelesiyle tanıdığı, Yeşilova Belediye Başkanımız Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel evlerinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırıyı lanetliyoruz. Başkanımız ve eşi şu anda tedavi altındalar. Hem başkanımıza hem de eşine acil şifa diliyoruz. Tüm Yeşilova halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırıyı yapanların bir an evvel adalet önüne çıkarılmasını kolluk güçlerinden bekliyoruz. Biz olayın peşini bırakmayacağız. Süreci takip edeceğiz."

        BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

        Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel’in ikametlerine gelen şahıslarca ateşli silahla yaralanmaları olayıyla ilgili olarak Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da açıklama yapıldı. Başsavcılık tarafından, olayla alakalı Yeşilova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında dört şüpheli şahsın yakalanarak gözaltına alındığı açıklandı. Ayrıca kimlik tespiti yapılan üç şüphelinin arandığı ve olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak titizlikle devam ettiği belirtildi.

        Diğer yandan şüphelilerin son yargı paketi ile ceza evinden tahliye olan hükümlüler arasında yer aldıkları iddialarının asılsız olduğu belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ