Yılın ilk yarısında 8 sektörün Çin'e ihracatı arttı
Yılın ilk 6 ayında birçok sektörün Çin'e ihracatında gerileme yaşanırken, çelik, hazır giyim ve konfeksiyon, hububat, bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri, mobilya, kağıt ve orman ürünleri, otomotiv endüstrisi, tütün, yaş sebze ve meyve, demir ve demir dışı metallerin Çin'e ihracatı artış kaydetti. Çin'e dış satımı en fazla artan sektör olan demir ve demir dışı metallerin, 2019'un ilk yarısında Çin'e 30 milyon 993 bin 48 dolar olan ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 218,34 artarak 98 milyon 664 bin 14 dolara yükseldi. İlk yarıda Çin'e en fazla ihracatı 556 milyon 87 bin dolarla madencilik sektörü gerçekleştirdi
ABONE OLTürkiye'nin 8 sektörünün Çin'e ihracatı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yılın ilk yarısında arttı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye'nin ihracatı, Türkiye'nin ihracatı geçen ay yüzde 15,8 artarak 13 milyar 469 milyon dolar oldu.
Yılın ilk yarısında birçok sektörün Çin'e ihracatında gerileme görülürken, çelik, hazır giyim ve konfeksiyon, hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri, mobilya kağıt ve orman ürünleri, otomotiv endüstrisi, tütün, yaş sebze ve meyve, demir ve demir dışı metaller sektörlerinin Çin'e ihracatı artış kaydetti.