Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray SKANDAL! Yunanistan'a büyük tepki! Galatasaray o görüntüleri paylaştı Son dakika spor haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray Futbol Takımı, Yunan yetkililerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerini kabul etmemesi ve sergiledikleri kaba davranışlara tepki olarak Atina'dan geri dönme kararı aldı.

        2

        Galatasaray, "Özür bekliyoruz" açıklamasını yaparken ardından "Türk bayrağını büyük gururla formasında taşıyan, Avrupa'da Türkiye'yi defalarca temsil eden Galatasarayımıza yapılan küstah davranışlardan kareler" diyerek o anların resimlerini paylaştı. İşte o görüntüler ve gelen tepkiler...

        3

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Bugün Galatasaray Futbol Takımımızın Yunanistan’da karşılaşmış olduğu iyi niyetten ve centilmenlikten uzak muamele kabul edilemez. Tüm takımlarımızın her zaman yanındayız!

        4

        Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: Hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray Spor Kulübü'müzün karşılaştığı tutum üzerine, kulüp başkanı Burak Elmas ve Fatih (Terim) Hoca ile telefonda görüşerek yanlarında olduğumuzu ifade ettim. Galatasaray'ın karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum.

        5

        TFF: Galatasaray kafilesinin istenen tüm prosedürleri yerine getirmesine rağmen Atina'ya indikten sonra karşılaştığı davranışlar kabul edilemez. Yunan makamlarının sporun ruhuna yakışmayan bu tutumunu kınıyor, Galatasaray Spor Kulübümüzün yanında olduğumuzu belirtiyoruz

        6

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Yunanistan’ın Galatasaray'a dönük kötü muamelesini şiddetle kınıyoruz. Kötü niyet ve kabalığın sportmenlikte yeri yoktur. Galatasaray dünyada yeri olan büyük bir takımımızdır. Yunan otoriterlerinin yaptığı saygısızlık asla kabul edilemez. Yunan makamlarının Galatasaray'a yaptığı saygısızlık sadece kendilerine yakışmıştır. Dostluk ve sporla ilgisi olmayan, her bakımdan yakışıksız davranışlarını not ediyoruz.

        7

        Galatasaray Başkanı Burak Elmas: Yönetim Kurulu olarak, hocamızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda takımımızın derhal geri dönmesi kararını almış bulunuyoruz. Yapılan bu insan haklarına aykırı muamele için Yunan makam ve yetkililerinden ülkemiz adına özür bekliyoruz.

        8

        Galatasaray: Atina Büyükelçimiz Burak Özügergin, Yunan makamlarınca takımımıza uygulanan ahlak dışı uygulamaya karşı destek olmak için havalimanına gelerek teknik direktörümüz Fatih Terim ile birlikte süreci yakından takip etti.

        9

        Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, TRT Spor'a yaptığı açıklamada yaşananları anlatıp "Rastgele test yapacağız dediler. Fatih hoca önce itiraz etmedi. Sonra herkese test yapmak istediler. Otobüsten arkadaşlar indirildi. Fatih hoca 'Öyle mi? Hazırlayın uçağı geri dönüyoruz.' dedi. Bence doğru bir karar aldı." dedi.

        10

        Kasımpaşa: Hazırlık maçı için Yunanistan'a giden ve havalimanında karşılaştığı tutumlar nedeniyle yurda dönme kararı alan Galatasaray'ın her zaman yanında olduğumuzu belirtiyor, bu ilkel davranışlarından dolayı Yunan makamlarını şiddetle kınıyoruz.

        11

        Adana Demirspor: YANINDAYIZ! Ülkemizi Avrupa'da başarıyla temsil eden Galatasaray Spor Kulübü'ne Yunanistan'da yapılmış olan küstahça davranışı kınıyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ