Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Zamanın testinden geçen aşkların sırrı: Sadece uzun süreli ilişkisi olanların anlayabileceği 10 durum
        1

        Bir ilişkinin başlangıcında konuşmayı başlatan kişi olmak, güzel görünmek gibi durumlar bile korkutucu olabilir. Ancak bu ilişki, psikolog O'Leary'e göre uzun süreliye döndüğünde insanlar rahatlayabilir. Haberimizde sizin için uzun süreli bir ilişkiye sahip olunduğunda yaşanan durumları derledik. İşte, detaylar...

        2

        10. FARKLI BEKLENTİLERDEN KORKMAMAK

        O’Leary’e göre uzun vadeli bir ilişkinin temel avantajlarından biri tek bir mekanizma gibi hareket edebilmektir. Yani, partnerinizin alışkanlıklarını, arzularını ve hedeflerini bildiğiniz için takım arkadaşısınızdır ve her zaman birbirinizi desteklemeye hazırsınızdır.

        3

        Yani bir ilişkinin başlangıcında partnerinizin planları (örneğin iş için Çin'e taşınmak) sizi şaşırtabilir, ancak zaman geçtikçe partnerinizin ne istediğini anlarsınız ve muhtemelen ikiniz de aynı hayallerin peşinden koşmaya başlarsınız.

        4

        9. FARKLI KONULARI TARTIŞMAKTAN KORKMAMAK

        Bir ilişkinin başlangıcında iletişim anlaşmanın anahtarıdır. O’Leary’e göre yeni çiftler, tartıştıkları konuları kısıtlamaya çalışıyor ve uzun süredir birlikte olanlar ise istedikleri her konuyu konuşabiliyorlar. Yani, partnerlerin iletişimi ne kadar güvenilir olursa ilişkileri de o kadar güçlü olur.

        5

        8. GÖRÜNTÜYÜ UMURSAMAMAK

        Başlangıçta insanlar genelde kendilerinin en ideal versiyonu olmaya çalışıyorlar: Mükemmel görünmek, harika kokmak ve her zaman iyi bir ruh halinde olmak. İlişki oldukça güçlendiğinde ise partnerlerine kötü ya da yorgun hissettiklerini göstermekten korkmazlar. Nasıl bir görüntüde olunursa olunsun partnerleri için hâlâ en iyisi olabileceklerini bildikleri için insanlar daha rahat davranabiliyor.

        6

        7. ÇEVRENİZİN PARTNERİNİZİ SEVMEMESİNİ TAKMAMAK

        Yeni ilişkiler genellikle eleştiriyi pek iyi kaldıramayabilir. Ancak birisiyle uzun süre birlikte olunduğunda başkalarının görüşlerine aldırış etmezsiniz. Babaanneniz kız arkadaşınızdan hoşlanmayabilir veya arkadaşlarınız erkek arkadaşınızın size uymadığını düşünebilir.

        7

        O’Leary’e göre bu tarz düşünceler, partnerinizin sizin için doğru kişi olduğunuzu düşünmeye başladığınızda bir kulağınızdan girip diğerinden çıkabilir.

        8

        6. İŞYERİNDEKİ SORUNLARIN İLİŞKİNİZİ BOZMASINDAN KORMAMAK

        Kariyerdeki iniş çıkışlar, bir kişi için başa çıkmaları gereken zorluklardır. Uzun süreli bir ilişkide olan insanlar ise tüm zorlukların üstesinden birlikte gelir, başarıları ve başarısızlıkları paylaşır, birbirlerine destek olurlar.

        9

        Bazen sürekli iş yüklerine katlanmak zor gelebilir ancak çift güçlüyse, bu zorluklardan korkmazlar çünkü onlarla daha önce başa çıkmayı başarmışlardır ve bu durumlarda ne yapacaklarını bilirler.

        10

        5. PARTNERİNİZLE VAKTİNDE TANIŞMAK

        Bir çift uzun vadeli bir ilişkiye dönüşmeye başladığında sıklıkla kendilerine şu soruyu sormaya başlarlar: "Bu ilişkiye şimdi ihtiyacım var mı?/ Henüz hayatımı oturtmadım, erken değil mi?/ Kariyerimde daha yeni yükselmeye başladım.’’

        11

        Tüm bu sorular, uzun süreli bir ilişkide sorun olmaktan çıkar ve partnerinizle tam vaktinde beraber olduğunuzu düşünmeye başlayabilirsiniz.

        12

        4. AYNI FİKRİ SAVUNMAK ZORUNDA OLMAMAK

        Sağlıklı bir ilişki her zaman aynı fikirde olmak anlamına gelmez. Herkesin kendine ait bir hayat görüşü olabilir ve partnerinizle aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz. Bununla birlikte uzun vadeli bir ilişkide, ikiniz de görüşlerinizin farklı olduğunu bildiğiniz ve bunu kabul ettiğiniz için tüm tartışmalar barışçıl bir şekilde çözülebilir.

        13

        3. GÜLÜNÇ GÖRÜNMEKTEN KORKMAMAK

        Bir ilişkinin başlangıcında eşler arasında hafif bir mesafe olabilir: Birbirlerinin önünde gülünç görünmek istemezler. Uzun süreli ilişkiler insanları arkadaş yapar ve bu dostluk tüm kısıtlamaları ortadan kaldırabilir bu yüzden.nasıl göründüklerinden korkmazlar ve yaptıkları bakımları vs. saklamak istemezler.

        14

        2. PARTNERİNİZİN SİZİ UTANDIRMASINDAN KORKMAMAK

        Bir ilişkinin başlangıcında partnerinizin şu veya bu durumda nasıl davranacağını bilemezsiniz. Ancak insanlar uzun süre birlikte olduklarında karşı tarafın nasıl eylemlerde bulunacağını anlarlar bu yüzden eylemleri garip ya da gülünç görünse bile her zaman birbirlerini destekleyebilirler.

        15

        1. GÖRÜNTÜDEKİ DEĞİŞİKLİĞİN İLİŞKİYİ MAHVETMESİNDEN KORKMAMAK

        Bir ilişkinin başlangıcında partnerin görünüşüne çok fazla dikkat edilebilir. Ancak uzun süredir birlikte olunan ilişkilerde çoğu duygu oturduğundan hamilelik sırasında kilo almak veya erken saç dökülmesi gibi ani değişiklikler partnerinize karşı tutumunuzu pek etkilemez.