Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YENİ EVDE BAKIM MAAŞI 2023 | Asgari ücret zammı sonrası yeni zamlı evde bakım maaşı aylığı ne kadar oldu? Evde bakım maaşı belli oldu mu?
        1

        Asgari ücret zammının belirlenmesinin ardından gözler evde bakım maaşı zammına çevrildi. 2023 asgari ücretin 8 bin 500 TL olarak belirlenmesinin ardından engelli maaşı, 65 yaş aylığı ve evde bakım parası güncelleniyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i itibarıyla ödenen evde bakım maaşı ödemelerinin 2023 yılında ne kadar olacağı araştırmaları hız kazandı. İşte, 2023 yeni evde bakım maaşı hakkında merak edilenler...

        2

        YENİ NET ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI!

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılı net asgari ücreti 8 bin 500 TL olarak açıkladı.

        3

        YENİ EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLACAK?

        Evde bakım maaşı ödemeleri aylık 3 bin 336 TL olarak yapılıyor. Evde bakım maaşına yüzde 10 zam gelirse 3699 TL, yüzde 20 zam gelirse 4 bin 3 TL, yüzde 30 zam gelirse 4 bin 336 TL, yüzde 40 zam gelirse 4 bin 670 TL olacak.

        4

        EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİR?

        Evde bakım maaşı ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara veriliyor.

        5

        EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        Evde bakım maaşı engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılarak alınır. Evde bakım maaşını alabilmek için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri, ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi bilgiler inceleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ