Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP ve HDP Gençlik kolları siyah balon uçurdu

        10 Ekim tarihinde Ankara Tren Gar'ında yaşanan saldırıya ilişkin CHP Gençlik Kolları, Fikir Kulüpleri Federasyonu, Gençlik Muhalefeti, HDP Gençliği ve Öğrenci Kolektifleri üyeleri ortak bir basın açıklaması yaptı.

        Grup adına basın açıklaması yapan Fikir Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erçin Fırat, "Ankara'da gerçekleşen katliam çok üzücü. Bıçak kemiğe dayandı. İstedikleri bizi düşman haline getirip sokaklarda, üniversitelerde birbirimizi öldürmemiz. İnsanca yaşanacak bir ülkenin umuduyla yaşayan tüm gençlerin bu karanlığa karşı bir araya gelmesinden başka yol kalmadı. Savaşa karşı bir araya geleceğiz" dedi.

        Karanlığa karşı kol kola gireceklerinin altını çizen Fırat, şöyle devam etti: "Bizler insanca yaşanacak bir Türkiye'nin hayalini kuran gençleriz. Ölümlere alışmayacağız. Yaşatmak için mücadele edeceğiz. Birliğimizi bozamayacaklar. Seçimlerde sandıkları hep birlikte koruyacak, ilçelerimizde, üniversitelerimizde güvenlik komiteleri oluşturacağız. Okul okul, mahalle mahalle, üniversite ve sokakta yan yana geleceğiz. Kadınlara yönelik saldırılara birlikte yanıt vereceğiz. "Yapılan basın açıklamasının ardından hayatını kaybeden 102 kişinin anısına gökyüzüne siyah balon bırakıldı. Ayrıca patlamanın yaşandığı noktaya kırmızı karanfil ve hayatını kaybeden 102 kişinin isimlerinin yazılı olduğu dövizler koyuldu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ