Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İran uçağı Atatürk Havalimanı'nda kaza yaptı
        1
        2

        Tahran'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na inen İran Mahan Air'e ait uçak, park pozisyonu alırken duramayarak beton bariyerlere çarptı.

        3

        Mahan Air'in Airbus A310-300 tipi yolcu uçağı, havalimanına inmesinin ardından park pozisyonu alırken duramayıp, beton bariyerlere vurdu. Uçağın bariyerleri aşan ön kısmında hasar meydana geldi.

        4

        Bariyerlerin arkasındaki özel bir firmaya ait yer hizmetleri otobüsü de uçağın ön kısmının altında kalarak sıkıştı.

        5

        Uçaktaki yolcular tahliye edilirken, kaptan pilotlar da yetkililere bilgi verdi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekipleri ve itfaiye alanda bekletildi.

        6

        İRANLI PİLOT ALKOL KONTROLÜNE KIZDI

        Kaza sonrası uluslararası havacılık kurallarına göre, alkol muayenesine gitmesi gereken İranlı pilotun, bunu bildiği halde yetkililere, "Ben Müslümanım, alkol kontrolüne ne gerek var?" dediği öne sürüldü.

        7

        "FACİA OLABİLİRDİ"

        Olay yerini inceleyen DHMİ yetkilileri şöyle konuştu: "Uçak park pozisyonuna gelirken bir anda hidrolik arızası nedeniyle frenler tutmuyor. Pilot hemen motorları durduruyor. Burada pilot gerekeni yapmış. Ardından ön takımın çarptığı beton bariyerler ise gerçekten sağlammış. Son olarak ise uçağın kod farkından dolayı aşağıya düşmemesine ise orada park etmiş olan bir Havaş yolcu otobüsünün olması. O otobüs olmasaydı motorlar betona çarpıp bir facia olabilirdi."

        8

        Kazayı burunları bile kanamadan atlatan iranlı yolcular Dış Hatlar terminalinde yaşadıklarını anlattılar. İranlı yolcular korktuklarını söylerken yine de neşeli görüntüler verdiler.

        9

        İstanbul'a turist olarak geldiğini söyleyen İranlı yolculardan Seyyid Kapri, "Uçağımız parka giderken durmadı. Hidrolikte problem olmuş, dediler. İçerde korkmadık ama camdan bakınca korktuk. Hiç yaralanan yok. Herşey normaldi" dedi. Hamit Rıza adlı İranlı yolcu ise, "Kaptan anons yaptı. Frenler tutmadı"dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ