Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır Lice'de çoğunluğu lüks 22 araç ele geçirildi
        1

        Edinilen bilgiye göre, Lice'nin dağlık ve ormanlık alanında bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip ve örgütün finans kaynağı uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı idaresinde başlatılan "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik" ile 8. Kolordu Komutanlığı sorumluluğundaki "Şehit Piyade Binbaşı Turgay Çelik - 1" operasyonları tamamlandı.

        2

        Operasyonlarda bombalı araçların düzeneklerinin hazırlandığı Lice, Kulp ve Bingöl'de yer alan Şenyayla bölgesindeki terörist gruplara ağır darbe vurdu.

        3

        Şenyayla bölgesinde aralarında keskin nişancı ve bombacıların da yer aldığı 3 gezici terörist grup, etkili nokta operasyonları ve anlık hava harekatlarıyla dağıtıldı.

        4

        6 teröristin etkisiz hale getirildiği, 8 teröristin yakalandığı operasyonlarda 19 bin 265 kilogram işlenmiş amonyum nitrat ile terör örgütü mensuplarınca çalınan ve bombalı saldırılarda kullanacağı değerlendirilen, çeşitli markalarda çoğunluğu lüks 22 araç ele geçirildi.

        5

        Etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında Bağlar ilçesinde 8 polis memurunun şehit edildiği saldırıda bomba yüklü aracı olay yerine bırakan, yine 12'si polis 45 kişinin yaralandığı saldırının talimatını veren "Masiro" kod adlı terörist Mervan Erdem'in de olduğu belirlendi.

        6

        Örgütün finans kaynağı uyuşturucuya da büyük darbe vurulan çalışmalarda yaklaşık 70 milyon kök Hint keneviri ile 5 bin 89 kilogram toz ve 8 bin 260 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

        7

        Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, terör örgütü PKK ve örgütün en büyük finans kaynağı uyuşturucuya yönelik operasyonda, yaklaşık 20 ton patlamaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildi, teröristlerce bombalı saldırıda kullanılacağı değerlendirilen çoğunluğu lüks 22araç yakalandı.

        8

        Operasyon kapsamında bölücü terör örgütü mensuplarınca çalınan ve bombalı saldırılarda kullanacağı değerlendirilen çoğunluğu lüks çeşitli markalarda 22 araç bulunarak güvenli noktaya çekildi. Söz konusu araçlardan beyaz renkli bir cipin, güvenlik güçlerini aldatmak için siyah renkle kaplatıldığı tespit edildi.

        9

        Ayrıca, güvenlik güçlerinin dikkati olası birçok bombalı saldırının da önüne geçti. Operasyonda 10 günde 19 bin 255 kilogram patlatılmaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildiği bildirildi.

        10

        Şenyayla'daki terörist gruplar dağıtıldı

        Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı idaresinde gerçekleştirilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Birlik Operasyonu" kapsamında, bölücü terör örgütünün bazı bombalı araçların düzeneklerini hazırladığı Lice, Kulp ve Bingöl'deki Şenyayla bölgesinde terörist grupların dağıtıldığı bildirildi.

        11

        Güvenlik güçleri, bugün tamamlanması beklenen operasyon kapsamında bölücü terör örgütü mensuplarının bazı bombalı araçların düzeneklerini hazırladığı Lice, Kulp ve Bingöl'de yer alan Şenyayla bölgesindeki terörist gruplara ağır darbe vurdu.

        12

        Şenyayla bölgesinde, aralarında keskin nişancı ve bombacıların da yer aldığı 25-30 kişilik timlerden oluşan 3 gezici terörist grup, güvenlik güçlerinin etkili nokta operasyonları ve anlık düzenlenen hava harekatlarıyla dağıtıldı.

        13

        62 milyon kök Hint keneviri imha edildi

        Operasyonda bugüne kadar 62 milyon 584 bin 15 kök Hint keneviri, 5 bin 89 kilogram toz esrar ve 8 bin 260 kilogram kubar esrar imha edildi. İmha edilen uyuşturucuların piyasa değerinin 16 milyar 11 milyon 356 bin lira olduğu bildirildi.

        14

        2 Temmuz Cumartesi günü ise "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" kapsamında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'ya ait çok sayıda sığınak ve mühimmat ele geçirilmişti.

        15

        Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyon kararlılıkla devam ederken, teröristlerin eğitim ve barınma için kullandıkları 3 mağara ve 16 sığınak tespit edilmişti.

        16

        Tespit edilen sığınaklardan birinin 250 metrekare alanı, 4 odası, mutfak ve lavabosu olduğu öğrenildi.

        17

        Dağlık ve ormanlık alanda, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek,

        18

        bölgede örgüt mensuplarınca kullanılan sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve örgütün finans kaynağı olan uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla başlatılan operasyon başarıyla yürütüldü.

        19

        Bölgede, 8. Kolordu Komutanlığı da terör örgütüne yönelik "Şehit Piyade Binbaşı Turgay Çelik-1 Operasyonu" gerçekleştirildi.

        20

        Operasyonda, bölgede güvenlik güçlerince tespit edilen ve teröristlerin kullandığı yer altındaki yaşam alanlarına girildi.

        21

        İlçenin hakim tepelerine yerleşerek bölgeyi kontrol altına alan güvenlik güçleri, ormanlık alanlarda teröristlerce toprak kazılarak inşa edilen 16 sığınak ile 3 büyük mağara buldu.

        22

        Mağara ve sığınaklarda, çok sayıda el yapımı patlayıcı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 30 tüp, roketatar, 16 roketatar mühimmatı, lav silahı,

        23

        3 mayın, makineli tüfek, 14 uzun namlulu silah, 3 pompalı tüfek, 5 tabanca, 7 el bombası, 3 telsiz, çok sayıda örgütsel doküman, gıda ve tıbbi malzemeler ele geçirildi.

        24

        250 metrekarelik sığınak

        Güvenlik güçlerince bulunan sığınaklardan birinin 250 metrekare alanı, 4 odası, mutfak ve lavabosu olduğu, teröristlere bu sığınakta ideolojik eğitim verildiği öğrenildi.

        25

        Seyrek Köyü kırsalında icra edilen arazi arama ve taramasında da tespit edilen sığınak ve arazide 350 varil içerisinde toprağa gömülü örgüt kıyafetleri, 55 bin kök Hint keneviri, çok sayıda el yapımı patlayıcı düzeneği için parça ele geçirildi.

        26

        Teröristlerin yaşam alanları, yapılan çalışmanın ardından içindeki malzemelerle imha edildi.

        27

        9 günde 55 milyon 409 bin kök kenevir ele geçirildi

        Operasyonda, 9 günde 55 milyon 409 bin 621 kök Hint keneviri, 7 bin 834 kilogram toz, 6 bin 911 kilogram kubar esrar imha edildi.