Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bomba yüklü aracı Siverek’ten Gaziantep’e getiren çekicinin şoförü, Filiz ile Şanlıurfa’ya gitmek üzere anlaştıklarını...

        GAZETE HABERTÜRK

        Bomba yüklü aracı Siverek’ten Gaziantep’e getiren çekicinin şoförü, Filiz ile Şanlıurfa’ya gitmek üzere anlaştıklarını, yolda Filiz’in 200 lira “bahşiş” verip Gaziantep’e gitmek için ısrar ettiğini anlattı.

        "GAZİANTEP'E’E GİDELİM"

        HABERTÜRK, Gaziantep’te 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının arka perdesini aralıyor. Gözaltındaki zanlıların ifadeleri saldırının detaylarını ortaya koydu. İddiaya göre bomba yüklü aracı Siverek’ten Gaziantep’e getiren çekicinin şoförü Mustafa Çetiner o gün yaşananları özetle şöyle anlattı: “Patronum aradı ‘Hal ile teneke fabrikasının yanında bir araç var, Ur fa’ya gideceksin’ dedi. Dörtlüleri yanan siyah renkli araç ile yanında bir şahıs vardı. (Murat Fili z’in eşkâlini vererek) 24- 25 yaşlarında, esmer, top sakallı 170-175 cm. boylarında zayıf biri. Şivesi düzgündü. Patronum yanımıza geldi, 200 lira alacağımı söyledi. Şahıs yanıma bindi. Hilvan’a varmadan ‘Gaziantep’e gidelim, zaten Urfa’da servis, sanayi yok. Ben Osma ni ye’de oturuyorum, babamgil An tep’ te, aracı Antep’e çekelim’ dedi. ‘500-600 TL ödeeceksin, yazıktır, Ur fa Evren Sanayi’ye bırakalım’ dedim. Ancak o Antep’e gitmemizi söyledi, ‘Sen parana bak’, dedi. 500 TL’ye anlaştık. Çok sakindi. Diyarbakır Çermik’li olduğunu, Osmaniye’de tekstilcilik yaptığını, babasının da otogalericisi olduğunu söyledi. Otobanda birkaç defa ‘Hızlı gidelim’ dedi, ama normal hızla gittim. 700 TL verdi, ‘Ni ye 700’ deyince, ‘Yemek yersin, biraz da bahşiş olur’ de di.

        SİYAH BİR DUMAN

        Şehre girince beni yönlendirdi. Ana caddeye geldik, hava kararmak üzereydi, ‘Sağa çek’ dedi. Ben burasının uygun olmadığını, polisin aracını götürebileceğini söyleyince ‘Sen indir, işine bak git, akrabalarım bir iki sokak aşağıda gelip beni alacaklar’ dedi.”

        "4-5 DAKİKA SONRA PATLAMA SESİ DUYDUM"

        Çetiner aracı bıraktıktan 4-5 dakika sonra patlama sesi duyduğunu belirterek şöyle dedi: “Doğalgaz zannettim. Patronumu aradım, arabayı bıraktığım yerin yakınlarında patlama duyduğumu ve siyah bir duman olduğunu anlattım. ‘Televizyonlara bak, inşallah bir şey yok, kazan mı, tüpmü patladı ’ şeklinde görüştüm. Epey gittikten sonra bir daha aradım. Murat Abi ‘Bir pikapta bomba patlatmışlar, 5-6 ölü, bir kaç yaralı var dedi.”

        İddiaya göre olayla ilgili diğer ifadeler ise özetle şöyle:

        Kenan S. (Tamirci): Siverek’te öğretmenlik yapan ve uzaktan akrabam olan Mahmut H., bir vatandaşın kendisine el kaldırdığını ve arabasının arızalı olduğunu söyledi, “Bakabilir misin” dedi. Gittiğimde debriyaj balatasının kırık olduğunu tespit ettim. Diyarbakır’a gitmesini söyledim. Ancak Urfa’yı tercih etti. Şarjının bittiğini söyleyince çekicilik yapan arkadaşım Vedat Y.’yi aradım. Bana 100 TL vermek istedi ancak hak etmediğimi söyleyerek almadım.

        Vedat Y. (Çekici firması sahibi): Televizyonda patlama haberlerini izlerken şoförümüz kardeşimi arayarak büyük bir patlama sesi ile duman çıktığını söyledi, “Televizyonu açın bakın bir şey var mı yok mu ” de di. Bi - zim çe ki ci ile An te p’ e araç gö tü rül dü ğü için benim de içime şüphe düştü.

        Mustafa A. (Öğretmen Mahmut H.’nin evinde kaldığı kişi): Mahmut H. eşi ve 4 çocuğu ile geldi. Ertesi gün telefonla konuşurken birden tuhaflaştı, üzüldü. “Ne oldu” deyince Siverek çıkışında bir aracın kendilerine el kaldırdığını, yardım için Kenan Usta’yı aradığını, aracın Gaziantep’te patlama olayına karıştığını ve Kenan Usta’nın gözaltına alındığını söyledi. Çok üzüldük. Olayın vahametinden dolayı tatilini yarıda kesip Antep’e gitmesini söyledim. Bir avukatı arayarak durumu anlattı. Avukatın “Gerek yok” dediğini konuşmasından anladım. Sabah, aracının arka kapısını tamir ettirmek için sanayiye giderken polis durdurdu ve gözaltına alındık. Benim kafama takılan bir nokta, H. okul müdürü, eşi Diyarbakır Hani ilçe Kaymakamlık’ta müdür, çocuğu Hukuk Fakültesi’nde. Böyle bir insan nasıl böyle bir olaya karışır. Kendisinden şüphelenmedim. Üç dört kez olayla ilgisini sordum “Ben insanlık görevimi yaptım” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ