Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik "Çekilme yüzde 20’lerde"

        ERDAL ŞEN/ HT GAZETE

        PKK’nın “Türkiye’yi terk” sözünü yerine getirmediğini belirten Başbakan Erdoğan, rakam da verdi: “Çekilme yüzde 20’lerde.” PKK’nın tarih açıklamasına da tepki gösteren Erdoğan, “Zaten silahı bırakmış değiller. ‘Saldırırım’ diyene bu ülkenin güvenlik güçleri de herhalde ‘Hoş geldin’ demeyecek, gereğini yapacaktı.

        Erdoğan Türkmenistan’ın Türkmenbaşı kentinde, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimu hammedov ile babaşa ve heyetlerarası görüşmenin ardından, Türk firması Gap İnşaat tarafından yapılacak Uluslararası Türkmenbaşı Deniz Limanı’nın inşa edileceği Hazar kıyısına geçti. Başbakan Erdoğan’a yol boyunca, Türk ve Türkmenistan bayrakları sallayan Türkmenistan vatandaşları sevgi gösterisinde bulundu.

        Başbakan Tayyip Erdoğan, günübirlik Türkmenistan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan özetle şunları söyledi:

        ÇEKİLME: Türkiye’yi terk konusunda verilmiş sözler yerine gelmiş değildir. Çok çok basit anlamda, o da çocuk, yaşlı, kadın gibi yüzde 20 gibi bir durum. Bunun dışında çekilme diye bir şey söz konusu değil. Böyle bilinmesinde fayda var.

        BIRAKMADILAR: (PKK’nın tarih vermesi) Zaten silahı bırakmış değiller. Kendi durumlarını ortaya koyuyorlar. “Saldırırım” diyene karşı bu ülkenin güvenlik güçleri de herhalde “Hoş geldin” demeyecek, gereğini yapacaklardır.

        YAYIN: Son zamanlarda bölücü terör örgütü ile ilgili yazılı-görselmedya çok yoğun bir yayın yapıyor. Adamları bu kadar abartmanın anlamı ne? Bu adamlar ülkeye bir şeymi kazandırıyor? Dağ ile irtibatlar... Adeta örgütü ülkenin kurtuluşuymuş gibi lanse edişler filan... Bunlar benimülkeme fayda getirmiyor, zarar getiriyor.

        GENEL AF: Gündemimizde yok. Öcalan için de değil. Asla bir genel af söz konusu değildir.

        KÜRT KONFERANSI: Bu özellikle Kuzey Irak yönetimi açısından sorun olur. Çünkü bize söyledikleri sözlere, taahhütlere ters kararlar bizim münasebetlerimizi etkileyebilir.

        SÜRPRİZ: (Demokrasi paketi) Bu hafta ilgili kurullarda bir görüşme daha yapıp önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Geneli itibarıyla duyduğunuz, bildiğiniz şeyler ama birkaç tane de sürpriz olabilir.

        ANADİL: (Pakette anadilde eğitimvarmı?) Hayır yok. Özel okullarda da yok. Ne neyi getirir götürür, kimse düşünmüyor. Biz düşünmeyemecburuz. Biz, ülkemizi bölecek konular üzerinde AK Parti olarak adımatamayız. Biz zaten okullarda anadili öğrenme imkânı sağladık. Ama anadil ile eğitimin önünü açarsanız, resmi dili zedelersiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ