Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'de çoğu Suriye uyruklu yaklaşık 200 çocuk, Dünya Mülteciler Günü etkinlikleri çerçevesinde Kadifekale'de uçurtma uçurdu.

        Mültecilerle Dayanışma Derneği (Mülteci-Der) ile İzmir'deki Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe aileleriyle katılan çocuklar, dağıtılan 200 uçurtmayı büyüklerinin yardımlarıyla monte ettikten sonra gökyüzüyle buluşturmanın keyfini yaşadı.

        Mülteci-Der Başkanı Eda Bekçi, AA muhabirine, etkinliğe özellikle Suriye'deki savaştan kaçanlar ve çocuklarının katıldığını belirtti.

        Çocukların milletinin olmadığını, savaş ve siyaseti bilmediğini vurgulayan Bekçi, "Bizim de çocuklarımız burada. En azından birbirleriyle temaslarını sağlayabilmek ve oynamalarına imkan sağlamak için buradayız. Hep beraber uçurtmalarımızı uçuruyoruz" diye konuştu.

        Etkinlikte, 200 uçurtma dağıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler