Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem HAC KESİN KAYIT TARİHLERİ: 2023 Hac kesin kayıtları ne zaman ve nasıl yapılır? Hac kesin kayıt ücreti ne kadar ve kaç TL?
        1

        Diyanet İşleri hac kesin kayıt tarihlerini açıkladı. Kura sonuçlarının açıklanmasının ardından isim listesine göre 83 bin 430 kişi hac vazifesini gerçekleştirmeye hak kazanmış oldu. Ön kayıt ve hac kura sonuçlarının açıklanmasıyla hacı olma yolunda son aşama hac kesin kayıtları kalmış oldu. Hac kesin kayıtları e-Devlet ve il müftülüklerinden yapılabilmektedir. Peki, "Hac kesin kayıtları ne zaman, nasıl yapılır?" İşte Diyanet İşleri ile hac kesin kayıt tarihleri...

        2

        HAC KESİN KAYITLARI NE ZAMAN?

        Diyanet İşleri hac kesin kayıt tarihlerini duyurdu. Kurada adı geçenler, 13-24 Mart tarihleri arasında kesin kayıt yaptırabilecek.

        3

        HAC KESİN KAYITLARI NASIL NEREDEN YAPILIR?

        Kayıtlarını e-devlet sistemi üzerinden kendileri yapabileceği gibi, Başkanlıkla gitmek isteyenler il müftülükleri, acentalarla gitmek isteyenler ise Başkanlıkla sözleşme imzalayan acentalardan kayıtlarını yaptırabilecekler.

        4

        Salgın hastalık döneminde 65 yaşından büyük olması ve aşı olmaması sebebiyle gidemeyen 34.443 hacı adayı kurasız hacca gidecek.

        5

        HAC KURASI YEDEK KAYITLARI NE ZAMAN?

        Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 30 Mart-7 Nisan tarihleri arasında illere dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

        6

        HAC ÇIKIŞ VE DÖNÜŞ TARİHLERİ

        Hac çıkışları 30 Mayıs-24 Haziran tarihleri arasında olurken, dönüşler ise 3-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.​

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ