Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2023 LGS başvuru ve sınav tarihleri: LGS ne zaman, başvurular başladı mı? MEB ile LGS sınav takvimi
        1

        LGS başvurularında geri sayım sürüyor. Hayal ettiği liseye girebilmek için çalışmalarına hız veren 8. öğrencileri LGS başvuru ve sınav tarihlerini araştırmaya başladı. MEB tarafından iki oturum şeklinde uygulanan LGS sınavında adaylara 90 soru sorulmaktadır. Peki, "LGS ne zaman, başvurular başladı mı? İşte 2023 Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınav takvimi...

        2

        2023 LGS NE ZAMAN?

        Geçtiğimiz yıl 5 Haziran 2022 Pazar tarihinde uygulanan LGS sınavının, bu yıl 4 Haziran Pazar günü gerçekleşmesi bekleniyordu ancak MEB tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

        Kahramanmaraş depremi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla LGS'nin tam olarak hangi tarihte yapılacağı henüz bilinmiyor.

        3

        LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

        Liselere Geçiş Sistemi ya da LGS, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017-2018 Eğitim Öğretim yılından itibaren uygulamaya başladığı ortaöğretime geçiş sistemi başvuru tarihleri de henüz açıklanmadı.

        4

        Liselere Geçiş Sınavı (LGS) başvuru tarihi henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl başvurular, 4-14 Nisan'da alınmıştı.

        5

        LGS KAÇ SORU?

        90 Sorudan oluşmakta olan çoktan seçmeli LGS sınavı iki oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Birinci oturumu 09.30'da, ikinci oturumu ise 11.30'da başlayacak.

        6

        Sözel alan için adaylara 50 soru, sayısal alan için adaylara 40 soru olacak şekilde 2023 LGS gerçekleştirilecektir.

        7

        LGS BAŞVURUSU OTOMATİK Mİ YAPILACAK?

        Milli Eğitim Bakanlığı pandemi döneminde LGS başvurularını otomatik olarak aldı. Bu uygulama geçtiğimiz yılda devam etti. 2023 yılında sınav başvuru işlemlerinin otomatik olarak gerçekleştirilmesi bekleniyor.

        8

        Geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada “ Başvurular Merkezî Olarak Bakanlık Tarafından Yapılacaktır. “(Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler hariç) ifadeleri kullanıldı.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ