Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2023 LGS ne zaman? LGS sınav giriş belgesi ne zaman alınacak? LGS'ye kaç gün kaldı?
        1

        Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında geri sayım sürüyor. 3 - 13 Nisan tarihleri arasında başvurularını tamamlayan 8. sınıf öğrencileri, LGS sınav tarihlerini beklemeye başladı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav takvimini açıkladı. Peki, "2023 LGS ne zaman? LGS sınav giriş belgesi ne zaman alınacak? LGS'ye kaç gün kaldı?" İşte konuya ilişkin merak edilen soruların yanıtı...

        2

        LGS 2023 SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

        Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamaya göre "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki mekezi sınav, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Şimdiden sınava girece tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."

        3

        LGS SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler, 26 Mayıs'ta e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden ilan edilecek.

        4

        Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 26 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak.

        5

        Nakil, zorunlu ikamet değişikliği, yurt dışından gelmiş olanlar, tayin nedeniyle yer değişikliği gibi mücbir sebepten başka illerde bulunan öğrencilerin velileri, öğrencinin durumunu anlatan dilekçe ve belgeler ile sınava girmek istedikleri il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine 30 Mayıs'a kadar başvuru yapacaklar.

        6

        LGS SINAV SONUÇ TARİHİ

        MEB tarafından LGS sonuçları 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ