Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2023 LGS SINAV TARİHİ: LGS ne zaman yapılacak, başvurular bitti mi?
        1

        Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavında heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Lise adayları, hayal ettiği liseye girebilmek için çalışamalarını sürüdürüyor. 13 Nisan tarihinde sona eren LGS başvurularının ardından, LGS sınav tarihleri 8. sınıf öğrencileri tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, "LGS ne zaman, başvurular bitti mi, hangi konular var?" İşte MEB takvimi ile LGS tarihi...

        2

        LGS 2023 SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

        Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamaya göre "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki mekezi sınav, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Şimdiden sınava girece tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."

        3

        LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

        Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvuru süreci 3 Nisan'da başladı. Başvurular 13 Nisan'da sona erdi.

        LGS BAŞVURU KILAVUZU

        4

        LGS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

        Sınav başvuruları, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler ile deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki öğrenciler hariç merkezi olarak Bakanlık tarafından 3-13 Nisan'da yapıldı.

        5

        Resmi, özel ve imam hatip ortaokullarının 8'inci sınıfında öğrenim gören tüm öğrenciler, 3 Nisan 2023'ten itibaren merkezi sınav başvurularına dair bilgilerini e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebilecekler.

        6

        LGS SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler, 26 Mayıs'ta e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden ilan edilecek.

        Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 26 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak.

        7

        Nakil, zorunlu ikamet değişikliği, yurt dışından gelmiş olanlar, tayin nedeniyle yer değişikliği gibi mücbir sebepten başka illerde bulunan öğrencilerin velileri, öğrencinin durumunu anlatan dilekçe ve belgeler ile sınava girmek istedikleri il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine 30 Mayıs'a kadar başvuru yapacaklar.

        8

        LGS SINAV SONUÇ TARİHİ

        MEB tarafından LGS sonuçları 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ