Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2023 üniversite sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM açıkladı: YKS başvuruları ne zaman alınacak? 2023 TYT, AYT, YDT oturum tarihleri
        1

        2023 ÖSYM YKS tarihleri belli oldu. Sınava hazırlıklarına devam eden adaylar için ÖSYM'den yapılan sınav başvuru tarihleri ve sınav tarihlerine ilişkin bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik!

        2

        YKS 2023 BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        YKS başvuruları bu yıl 9 Şubat 2023 - 6 Mart 2023 tarihleri arasında alınacak. Sınava katılım sağlayacak olan adaylar, 2023 kılavuzunu inceleyerek başvurularını gerçekleştirebilecek.

        3

        Adaylar başvurularını, elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecekler.

        4

        2023 YKS SINAVLARI NE ZAMAN?

        2023-YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavı 1. Oturum (TYT), Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2. Oturum (AYT) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı 3. Oturum (YDT) sınavı için tarihler belli oldu. ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanan sınav takvimine göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları haziran ayında gerçekleştirilecek.

        5

        Buna göre; YKS sınavları 17-18 Haziran 2023'de yapılacak.17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ