Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema 300'den fazla başvuru yapıldı

        Bu yıl 2'ncisi düzenlenecek olan Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali'ne şimdiye kadar 300'ün üzerinde başvuru yapıldı. 11 - 15 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival, 3 Kasım 2019 tarihine kadar film başvurularını kabul edecek. Bu yıl da çok sayıda ünlü oyuncu, senarist, yönetmen ve yapımcıyı Siirtliler ile bir araya getirecek olan festivalde ödüller, geçtiğimiz yıldan farklı olarak, büyük mütefekkir bilim ve ilim insanı İbrahim Hakkı Hazretleri'ne adanacak. Etkinliğin bir diğer sürprizi ise Yılmaz Güney'in filmi 'Sürü'nün Pervari ilçesindeki çekim alanlarının ziyaret edilerek gösteriminin yapılması olacak.

        REKLAM

        Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) katkısı ve himayesi, AK Parti Genel Başkan Baş Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, DİKA Genel Sekreter'i Yılmaz Altındağ ve Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman'ın destekleriyle gerçekleştirilen festival, 5 gün boyunca senaryo, yönetmenlik, oyunculuk ve kamera atölyelerini katılımcılarla buluşturacak. Türkiye'den ve dünyadan kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel kategorilerinde yer alan filmlerin yarışacağı festivalde ayrıca sinema üzerine söyleşi ve panellere de yer verilecek.

        Birinciye 10 bin ₺, ikinciye 7 bin 500 ₺ ve üçüncüye 5 bin ₺'lik para ödülleri verilecek olan festivalde ayrıca mansiyon olarak Jüri Özel Ödülü de yer alacak.

        FESTİVALİN ANA JÜRİSİ

        Ömer Uğur

        İlhan Şeşen

        Engin Öztürk

        Hakan Haksun

        Bülent Bilgiç

        Jale Atabey

        Erkan Bektaş

        Sermin Hürmeriç

        Vadullah Taş

        Çağlar Gözüaçık

        Canan Kaya

        Tümay Özokur

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ