Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çevre 4 ildeki bazı bölgeler 'koruma alanı' ilan edildi

        Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Edirne, Antalya, Tekirdağ ve Kocaeli'nde bazı alanlar, "koruma alanı" kapsamına alındı.

        Resmi Gazete'de bugün yayımlanan ve tescillenen alanlara ait koordinat ve parsel bilgilerinin de yer aldığı ilana göre, Edirne'nin Enez ilçesindeki Karaincirli Köyü Doğal Sit Alanı, Vakıf Köyü Doğal Sit Alanı ve Büyükevren Köyü Doğal Sit Alanı, "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

        Keşan ilçesi Mecidiye köyü sınırları içindeki doğal sit alanları, "Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescillendi. "Kesin Korunacak Hassas Alan" tesciline yönelik yürütülen idari süreç devam ediyor.

        REKLAM

        Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yer alan Yamansaz Bataklığı Doğal Sit Alanı ile Elmalı ilçesinde yer alan Elmalı Sedir Ağaçları Doğal Sit Alanı, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" oldu. İki yerdeki "Doğal Sit-Kesin Korunacak Hassas Alan"ın tesciline ilişkin idari süreç sürüyor.

        Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi İsmail Yazıcı Mesire Yeri Doğal Sit Alanı da "Nitelikli Doğal Koruma Alanı" olarak tescil edildi.

        Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Ballıkayalar Doğal Sit Alanı ise "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" olarak tescillendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ