Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Bisiklet 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na yağmur engeli - Diğer Haberleri

        57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) 8. ve son gününde İstanbul-İstanbul etabı hava şartları nedeniyle iptal edilirken, Israel-Premier Tech takımından Yeni Zelandalı Patrick Bevin organizasyonu genel klasman lideri olarak tamamladı.

        Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tour of Türkiye'nin 8. gününde start, Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi önünden verildi. 141,1 kilometrelik etaba, 25 takımdan 149 bisikletçi katıldı.

        Sporcular, startın ardından Dolmabahçe, Beşiktaş, Barbaros Bulvarı, Çırağan Caddesi, Kuruçeşme'den geçerek Bebek yönüne devam etti. Baltalimanı'ndan dönen parkur, Büyükdere Caddesi ve Levent yönüne devam ederek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden Anadolu yakasına geçti. Kuzguncuk'ta yarışın 25. kilometresinde kayganlaşan yol nedeniyle gerçekleşen kazaların ardından takım koordinatörleri yarışın nötralize edilmesini istedi.

         Tour of Türkiye'ye tam not
        Tour of Türkiye'ye tam not Haberi Görüntüle
        REKLAM

        ŞAMPİYON BEVIN OLDU

        Komiserler kurulu, yaptığı görüşme sonrasında kaza riskinin yüksek olması gerekçesiyle yarışı nötralize etti. Sporcular, Bostancı yönüne herhangi bir mücadeleye girmeden kontrollü bir şekilde bisiklet sürdü. Bu ayağın iptal olmasıyla 7. gün Gelibolu-Tekirdağ etabını ilk sırada tamamlayarak genel klasman liderliğini ele geçiren Israel-Premier Tech takımından Yeni Zelandalı Patrick Bevin, 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun şampiyonu ilan edildi.

        GENEL KLASMAN LİDERLİĞİNİ DÜN ALMIŞTI

        57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda dün koşulan 135.3 kilometrelik Gelibolu-Tekirdağ etabını Arkea Samsic Takımı’ndan Patrick Bevin 3 saat 21 dakika 02 saniye ile kazanmıştı. Bu birincilik Patrick Bevin’e Genel Ferdi Klasman birinciliği getirmişti... Eduardo Sepulveda ise Turkuaz Mayo’ya veda etmişti.

        TURUN KADERİNİ DEĞİŞTİREN KAÇIŞ

        Finişe 30 kilometre kala Genel Ferdi Klasmanda ikinci olan Israel Premier-Tech Takımı’ndan Patrick Bevin, Alpecin Fenix Takımı’ndan Jay Vine ve Arkea Samsic Takımı’ndan Nicolas Edet ani bir kaçış yaptılar. Turkuaz Mayo sahibi Eduardo Sepulveda bu atağa geç karşılık verince zaman farkı 45 saniye ile 30 saniye arasında değişti. Etabı Bevin kazanırsa 12-13 saniyelik fark kapanacak ve ve Genel Ferdi Klasmanda birinciliğe yükselecekti. Nitekim beklenen oldu ve Bevin, Sepulveda’dan Turkuaz Mayo’yu aldı ve Genel Ferdi Klasmanda birinciliğe yükseldi.

        MİLLİ BİSİKLETÇİ MUSTAFA SAYAR DOKUZUNCU OLDU

        Genel klasmanda ikinciliği Alpecin-Fenix takımından Avustralyalı Jay Vine, üçüncülüğü ise İtalya'nın Drone Hopper-Androni Giocattoli takımından Arjantinli Eduardo Sepulveda aldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden milli bisikletçi Mustafa Sayar da organizasyonu genel klasman 9'uncusu olarak tamamladı.

        YEŞİL MAYO PHILIPSEN’DE

        Mosso’nun sponsorluğunda gerçekleşen sprint mayosu (Yeşil) Alpecin Fenix Takımı’ndan Jasper Philipsen’in oldu.

        KIRMIZI MAYO

        Türk Hava Yolları’nın sponsorluğunda gerçekleşen Kırmızı Mayo (Dağların Kralı) ise Wildlife Generation Takımı’ndan Noah Granigen’in oldu.

        BEYAZ MAYO BATUHAN ÖZGÜR’ÜN

        Shimano’nun sponsorluğunda gerçekleşen Beyaz Mayo (Türkiye Güzellikleri Mayosu) ise Sakarya BB Takımı’ndan Batuhan Özgür’de kaldı.

        TAKIM KLASMANINDA ŞAMPİYON EQUIPO KERN PHARMA OLDU

        57.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (Tour of Türkiye) takım klasmanında birinciliği Equipo Kern Pharma kazandı. İspanyol ekibi turun başından bu yana gösterdikleri üstün başarı sayesinde Cumhurbaşkanlığı adına düzenlenen özel kupayı da müzesine götürmeyi başardı.

        ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

        Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi önünden startı verilen etapta sporcular, Kuzguncuk'tan itibaren nötralize bir şekilde herhangi bir mücadeleye girmeden kontrollü bir şekilde parkuru tamamladı. Turun ödül töreni, Atatürk Kültür Merkezi önünde gerçekleştirildi.

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, genel klasmanda dereceye giren sporculara madalyalarını verdi. Takım klasmanında birinci olan Equipo Kern Pharma, kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun elinden aldı. Bakan Kasapoğlu, Jasper Philipsen'de formasını giydirdi.

        Batuhan Özgür'ün beyaz mayosunu İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Noah Granigan'a mayosunu ise Cumhurbaşkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mahmut Kazan verdi.

        Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Oktay ve Kasapoğlu'na günün anısına turu simgeleyen plaket takdim etti.

        1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ’NDEN GEÇTİLER

        Cuma günü koşulan Edremit - Eceabat etabında Onur Balkan ve Batuhan Özgür’ün de bulunduğu dört kişilik kaçış grubu 1915 Çanakkale Köprüsü’nü bisikletle geçen ilk sporcular olarak tarihe geçti. 3 dakika sonra peloton da (Ana grup) köprüyü geride bıraktı.

        AVUSTRALYALI EWAN ATALARININ MEZARINI ZİYARET ETMİŞTİ

        Turun altıncı etabını kazanan Avustralyalı Caleb Ewan, Çanakkale'de atalarının mezarlarını ziyaret etmişti. Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Lucas Robson'un da eşlik ettiği ziyarette konuşan Ewan, "Bir gün burayı ziyaret etme şansımın olacağını hiç tahmin etmedim. Gelibolu etabı sonrası burayı ziyaret etme şansımın olduğunu duyunca geldim." ifadelerini kullanmıştı. Ewan, "(Anzaklar) Bölgedeki turu kazanmak için ekstra bir motivasyon oldu. Burayı ziyaret etmekten dolayı çok mutluyum." şeklinde konuşmuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ