Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray 7 haftada liderlik böyle geldi! - Galatasaray Haberleri
        1

        Ezeli rakibi Beşiktaş’ı kendi evinde 2-0 yenerek 21 hafta sonra yeniden liderlik koltuğuna kurulan Galatasaray, artık 22. şampiyonluğuna çok yakın…

        2

        Bu haftaya kadar lider olan Medipol Başakşehir’le aynı puanda ancak averajla zirvede yer alan Sarı-Kırmızılılar, Başakşehir’le de karşılaşacağı son 3 maçta hata yapmadan ipi göğüslemenin hesaplarını yapıyor.

        3

        7 hafta önce 8 puan gerisinde bulunduğu M.Başakşehir’le aradaki farkı eriten Aslan, inanmışlığın meyvesini topluyor.

        4

        TARAFTARLAR MOTİVE ETTİ

        Ligin 24. haftasında BB Erzurum deplasmanından 1-1’lik eşitlikle dönen Cimbom, liderin 8 puan gerisine düşünce şampiyonluk yolunda bir hayli demoralize olmuştu.

        5

        Ancak geçtiğimiz sezon da mağlup olunan Gençlerbirliği deplasmanı dönüşü takımlarını Atatürk Havaalanı’nda karşılayan Sarı-Kırmızılı taraftarlar, oyuncuları şampiyonluğa motive etmişti.

        6

        Bu sezon da Erzurum dönüşü 8 puanlık farkı gözetmeksizin Atatürk Havalimanı’nın yolunu tutan taraftarlar, futbolcularını şampiyon olacaklarına inandırdı.

        7

        Farkı kapatan Cimbom, Konya deplasmanında liderlik şansı yakaladı ancak sahadan 1 puanla ayrıldı.

        8

        Dönüşte yeniden takımlarına inandıklarını göstermek isteyen taraftarlar havaalanına koştu ve bu kez Beşiktaş maçıyla Aslan liderlik koltuğuna kuruldu.

        9

        TT STADI EN BÜYÜK SİLAHI

        Beşiktaş maçıyla birlikte bu sezon 16 kez ligde kendi evinde oynayan oynayan Galatasaray, sadece 4 beraberlik alırken 12 kez galip geldi.

        10

        TT Stadı’nda ligde oynadığı son 35 maçı kaybetmeyen Cimbom, yalnızca 5 beraberlik alırken 30 kez sahadan zaferle ayrıldı.

        11

        Bu anlamda rekoru da elinde bulunduran Sarı-Kırmızılılar, 2 sezondur elde edilen başarılarda taraftarına düşen payı da gözler önüne seriyor.

        12

        FLORYA’DA ZAFER KUTLAMASI

        Beşiktaş galibiyetinin ardından kalan 3 maç öncesi liderlik koltuğuna oturan Galatasaray’da keyifler yerinde…