Veliefendi Hipodromu'nda 30 Haziran Pazar günü 93. kez koşulacak yarışta hangi jokeyin hangi safkana bineceğinin deklaresinin ardından, start kura çekimi gerçekleştirildi.
TJK TV stüdyolarında yapılan kura çekiminin ardından Gazi Koşu'nda mücadele edecek jokeyler, safkanların sahipleri ve at yarışı camiasından davetliler, Veliefendi Hipodromu'ndaki kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.
Son 4 Gazi Koşusu'nu kazanarak üst üste birincilik elde etme rekorunun sahibi olan jokey Ahmet Çelik, "Dört sene üst üste kazandığım için çok mutluyum. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Yarışçılık tarihinde 4 sene arka arkaya büyük bir derbi kazanan jokey yok. Bu benim için gurur verici. Kariyerime apranti eğitim merkezinde başlarken, 'Gazi Koşusu'na katılabilir miyim?' diye düşünüyordum. Katıldım ve 4 sene üst üste kazandım." diye konuştu.
Ekürisi "Ghost Pasha" adlı safkanla start numarasını değiştiren Çelik, "Yarışa eküri ile girdiğim için bir seçeneğimiz vardı. Birinci kutudan çıkmanın at için daha avantajlı olduğunu düşünüyorduk. İlk numarayı istiyordum. Ekip de beni kırmadı ve değerlendirdi. Atın tarzı gereği çok önemli bir numaraydı." ifadelerini kullandı.
"Miramis" adlı safkanla 2009'daki Gazi Koşusu'nu kazanarak bu organizasyonda birincilik gören en genç jokey olan Gökhan Kocakaya, bu yıl "Akgün" isimli atla yarışa katılacağını belirterek, "Birbirinden değerli 21 at katılacak. İnanılmaz bir heyecan var. Herkes umutla Gazi Koşusu'nu beklemeye başladı. Yarışa 15. start kutusundan çıkıyoruz. Bu kulvarın bizim için iyi olduğunu düşünüyorum. Start verildikten sonra 200-300 metrelerde iç kulvara baskılar olacaktır. Yarışın güçlü atları iyi pozisyon almak isteyecek. Biz de o atların arkasında düzlüğe atımızı moralli çıkartmalıyız." şeklinde konuştu.
İlk Gazi Koşusu zaferinin üstünden 10 yıl geçtiğini hatırlatan Gökhan, "10 yıl benim için uzun bir süre. Bu sürede yarış kazanmak isterdim ama şans ve kısmet meselesi. Gazi Koşusu, herkesin istediği bir yarış. 10 senelik aradan sonra inşallah bu sene bizim olur. Yarışa katılan her atın ayaklarının düz basmasını temenni ediyorum. Bahtları açık olsun." değerlendirmesini yaptı.
GÜZELOCAK: ZOR BİR KOŞU OLACAK
Yarışta favoriler arasında gösterilen "Scoutleo" isimli safkanın sahibi Ahmet Güzelocak, 2016'da da atı "Graystorm"un yarışı kazandığını hatırlatarak, "Çok heyecanlıyız. 2016'da bu yarışı kazandık. Aynı heyecanla hazırlanıyoruz. Atımız bize bu ışığı gösterdi. Buraya gelen 21 at da kendini ispat etmiş ciddi safkanlar. Ciddi rakiplerimiz var. Zor bir koşu olacak. Bütün ekiplere başarılar diliyorum. İnşallah sağlıklı bir şekilde biter. Fair-play'in ön planda olduğu bir yarış olur." açıklamasında bulundu.
"Scoutleo"ya binecek Gökhan Gökçe'nin iyi bir jokey olduğunu anlatan Güzelocak, "Gökhan Gökçe, Scoutleo'ya kariyerini bulduran jokey. Son 4 yarışı kazandılar. Atla bütünleştiler ve birbirlerin iyi tanıyorlar. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız." şeklinde görüş belirtti.
Jokey Gökhan Gökçe ise "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen bu büyük koşu, atçılığımızın derbisi. Bindiğim atın ön plana çıkmasından dolayı daha da heyecanlıyım. Umarım şans bizden yana olur. İnşallah güzel bir yarış geçer. Gazi Koşusu, her jokeyin kariyerinde kazanmak isteyeceği bir organizasyon. Bu sene güzel bir şans geldi. İnşallah kariyerimin en büyük kupasını alırım." ifadelerini kullandı.
START KURASI VE DEKLARELER
93. Gazi Koşusu'nda yarışacak safkanlar, start numarası ve jokeyleri şöyle:
START NUMARASI | AT ADI | JOKEY |
20 | AGERA | SADETTİN BOYRAZ |
15 | AKGÜN | GÖKHAN KOCAKAYA |
8 | ALKANDROS | HIŞMAN ÇİZİK |
16 | ALWAYS FORTH | SELİM KAYA |
19 | ANGEL OF DEATH | AKIN SÖZEN |
18 | ARTS MAN | MERTCAN ÇELİK |
21 | FEARLESS ACTION | TOLGA YILDIZ |
7 | GHOST PASHA | İLKER SOYAD |
13 | HASKAYA | NEVZAT AVCI |
3 | JIMINY CRICKET | AYHAN KURŞUN |
9 | KING OF TATVAN | FUAT ÇAKAR |
6 | KUZEY KAFKASYALI | ÖZCAN YILDIRIM |
14 | LONG RUNNER | HALİS KARATAŞ |
12 | MATBAACI | MEHMET KAYA |
11 | PERFECT RUNNER | BARIŞ KURDU |
2 | RAMPAGE | PATRICK COSGRAVE |
5 | SCOUTLEO | GÖKHAN GÖKÇE |
17 | YAMANLARBEYİ | MUSTAFA ÇİÇEK |
10 | YEDİTEPE | MÜSLÜM ÇELİK |
4 | HÜRAT | ERHAN YAVUZ |
1 | THE LAST ROMANCE | AHMET ÇELİK |
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.