Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Nedir Abajur nedir? Abajur kelimesinin tanımı ve anlamı

        Abajur nedir, abajur tanımı ve anlamı nedir, abajur nedir TDK, abajur örnek anlatımı nasıldır, abajur kelimesinin kullanıldığı yerler nelerdir? Gibi merak ettiğiniz soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

        Abajur Tanımı:

        Abajur kelimesini anlamı; ampul veya alev tarafından verilen ışığı yönlendirmek veya yaymak için tasarlanmış, lamba üzerindeki kısmı, genellikle dekoratif bir kapak olarak tanımlanır.

        Abajur Nedir TDK:

        Işıkkesen, direk olarak göz ile teması engellemek amacıyla ampul veya lambanın önüne konulan koruyucu kılıf olarak ifade edilir.

        Abajur Örnek Anlatımı:

        Abajur, bir ampulü taramak için kullanılan koruyucu veya dekoratif kaplamadır. Işığı yayar ya da belirli yönlerde engeller, lambanın üstündeki bir kapak gibidir, doğrudan gözlerin içine parlayarak parlamaya neden olmaz.

        Abajur Kelimesinin Kullanıldığı Cümleler:

        • Bu parça anlaşılamaz ve yine de ona sahip olmalısınız, çünkü bu çanta, kadınların hazır giyim koleksiyonlarından, gösterişli renkli abajurdan esinlenilmiş elbiselerle mükemmel görünecektir.
        • Kişiselleştirilmiş ev dekorasyonunda en üst düzey sonuç için, lambalarınızı odanızla koordine etmek için bazı abajur çerçeveleri ve kendi kumaşlarınızı kullanın.
        • Pek çok perakendeci, karışım ve lambaları ve abajurları eşleştiriyor, böylece özel bir görünüm için lamba kaidenizi ve abajurunuzu ayrı seçebilirsiniz.
        Haberi Hazırlayan: Ahmet Cirik
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ