Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: ABD'de orman yangınları sürüyor: 60'dan fazla orman yangını!
        1

        ABD'nin Batı bölgelerinde etkili olan sıcak hava dalgasıyla iç kesimler ve çöl bölgelerinde aşırı sıcaklık yaşanırken, itfaiye ekipleri bir başka çıkan orman yangınını kontrol altına almak için mücadele ediyor.

        2

        Dün en büyüğü Oregon'da olmak üzere, Amerika'nın batısındaki en az 10 eyalette 60'tan fazla orman yangını meydana geldi.

        3

        Aşırı sıcaklar devam ederken çölün yaklaşık 483 kilometre kuzeybatısında California'da yılın en büyük orman yangını Nevada sınırı boyunca sürüyor.

        4

        Arizona, Idaho ve Montana’da da büyük yangınlar meydana geldi.

        5

        Ulusal Kurumlar Arası İtfaiye Merkezi'ne göre, yangında evler hasar gördü, binlerce kişi Alaska'dan Wyoming'e tahliye edildi.

        6

        Yosemite milli parkının güneyindeki Sierra Nevada'da pazar günü başlayan bir yangın 36 kilometrekarelik alana yayıldı ve sadece yüzde 10'u kontrol altına alındı.

        7

        Yetkililer en büyük yangının Oregon'un güneybatısındaki Kaliforniya sınırında çıktığını söyledi. Eyalet itfaiye yetkilileri yaklaşık 2 bin evin tehdit altında olduğunu söyledi.

        8

        Bilim insanları, iklim krizinin şiddetlendirdiği kuraklıkla, yangınları daha da tehlikeli hale getiren koşulların oluştuğunu söylüyor.

        9
        13

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ