ABD Hazine Bakanı Bessent: Doların güçlü olmasını istiyoruz
ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, ABD'nin Başkan Donald Trump yönetiminde "güçlü dolar" politikasını sürdürdüğünü belirterek, "Doların güçlü olmasını istiyoruz. İstemediğimiz şey, diğer ülkelerin para birimlerini zayıflatması, ticaretlerini manipüle etmesi" dedi
ABONE OLABD Hazine Bakanı Bessent, Bloomberg televizyonuna verdiği röportajda, Elon Musk'ın başında olduğu Hükümet Verimliliği Departmanı (DOGE) ekibinde yer alan kişilerin federal ödeme verilerine okuma erişimi konusunda çok fazla yanlış bilgi olduğunu söyledi.
Söz konunu kişilerin iki Hazine çalışanı olduğuna işaret eden Bessent, Bakanlığın ödeme sistemlerinde herhangi bir "oynama" yapılmadığını anlattı.
Bessent, bunun iyileştirmeler önermek için operasyonel bir program olduğuna dikkati çekerek, sistemde değişiklik yapma yetkisinin ABD Merkez Bankasında (Fed) olduğunu, sistemi Bakanlığın yönetmediğini dile getirdi.
Ekibin ABD Gelir İdaresi (IRS) verileriyle etkileşiminin olmadığını belirten Bessent, IRS'de operasyonel değişikliklerin 15 Nisan'daki beyanname verme süresi dolana kadar dondurulduğunu, vergi mükellefleriyle doğrudan ilgilenen çalışanların mayıs ortasına kadar hükümet genelindeki ertelenmiş istifa programından muaf tutulacağını aktardı.
Bessent, Musk'ın ekibinde yer alan çalışanların eğitimli profesyoneller olduğunu belirterek, söz konusu çalışmaların büyük tasarruflar sağlayacağını ve ödeme sisteminin ideolojik değil operasyonel olarak incelendiğini vurguladı.