ABD merkezli İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı: İran'daki protestolarda can kaybı 3 bini aştı
ABD merkezli İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı, İran'da 28 Aralık günü başlayan protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 308'e çıktığını duyurdu. 24 binin üzerinde kişinin de gözaltında olduğu belirtildi
ABONE OLABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), İran'da ekonomik sorunlar nedeniyle başlayan eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 308'e çıktığını duyurdu.
HRANA'nın haberine göre, ülkenin birçok noktasındaki olaylar sonucunda 24 bin 266 kişi gözaltına alındı.
Gösterilerde çıkan olaylarda 3 bin 308 kişi yaşamını yitirdi.
İranlı yetkililer, gösterilerde çıkan olaylarda ölen ya da yaralananların toplam sayısına ilişkin şu ana kadar açıklama yapmazken terör örgütlerine mensup olduğu öne sürülen veya olayları provoke eden 3 bin kişinin gözaltına alındığını bildirmişti.
İran lideri Ayetullah Ali Hamaney ise dün yaptığı açıklamada, "İsrail ve ABD ile bağlantılı olanların büyük hasara yol açtığını ve binlerce insanı öldürdüğünü" söylemişti.
ABD'nin Virginia eyaleti merkezli HRANA, dünkü haberinde ölü sayısının 3 bin 90'a çıktığını duyurmuştu.