Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Associated Press (AP), eski ABD Başkanı Joe Biden döneminde hayata geçirilen ve 900 bini aşkın kişinin yararlandığı "CBP One" uygulamasını kullanarak ülkeye geçici süreliğine yerleşim izni verilenlere ABD İç Güvenlik Bakanlığınca (DHS) gönderilen e-postaya ulaştı.

Buna göre, DHS'nin ülkeye geçici yerleşim izni verilen Honduraslı göçmen aileye gönderdiği e-postada "Artık ABD'yi terk etmenizin zamanı geldi." ifadesi yer aldı.

Aynı e-postayı alan farklı kişilerin de sosyal medya hesaplarından konuya ilişkin paylaşım yaptığı görüldü.

E-postada, göçmenlerin, Trump göreve geldikten kısa bir süre sonra kapatılan ve ismi "CBP Home" şeklinde güncellenen uygulama aracılığıyla ülkeyi terk etmek için hazırlık yapması talep edildi.

"CBP Home" uygulaması, yasal statüsü olmayan düzensiz göçmenlerin ABD'yi "gönüllü olarak terk etme" taleplerini bildireceği bir sistem haline getirilmişti.

Öte yandan, DHS'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bu (izinlerin) iptal edilmesi, sınırlarımızı güvence altına almak ve ulusal güvenliğimizi korumak için ABD halkına verilen bir sözdür." ifadeleri kullanıldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ