Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 116 milyon dolarlık yeni yatırım!

        1991 yılında Mehmet Ali Aydınlar'ın kurduğu Acıbadem Sağlık Grubu, Maslak'taki hastanesini 116 milyon dolarlık yeni yatırımla genişletti.

        Yurt içinde artan hasta talebine cevap vermek ve daha fazla yurt dışı hastayı da çekerek Türkiye’nin sağlık turizmine katkısını artırmak amacıyla genişletildiği belirtilen hastane,65 bin m2 kapalı alana sahip yeni hastane binasıyla birlikte toplamda 106 bin metrekare kapalı alanda hizmet vermeye başladı. “İçinden cadde geçen” hastane olarak tanımlanan hastane, aynı zamanda grubun en büyük hastanesi oldu.

        4 ÜLKEDE 22 HASTANE

        Yapılan yeni yatırıma ilişkin düzenlenen basına toplantısına Acıbadem Genel Müdür Yardımcıları Tahsin Güney ve Rasim Topuz, Başhekim Dr. Cengiz Bavbek ve Hastane Direktörü Öznur Yeğen katılarak, konuyla alakalı açıklamalarda bulundular.

        Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Güney, 4 ülkede 22 hastane ve 16 tıp merkezi ile hizmet veren grubun; 21 ülke, 31 şehir ve 32 noktada kurduğu Health Point temsilcilikleriyle de uluslararası bir sağlık markası olduklarını belirtti.

        Genel Müdür Yardımcısı Rasim Topuz ise 2009 yılında hizmete açılan Maslak hastanesinin büyüme çalışmalarının, hasta talebinin artması nedeniyle yaklaşık 2 yıl önce başlatıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Acıbadem Maslak Hastanesi 65 bin m2’lik yeni hastane yatırımıyla birlikte toplamda 106 bin m2’lik kapalı alanda hizmet vermeye başladı. Büyüme projesinden sonra, 364 kişilik yatak kapasitesiyle Ekim 2018’de daha çok sayıda misafire kapılarını açtı” dedi.

        TÜRK DİZİLERİ TÜRKİYE'YE GELME NEDENİ

        Sağlık turizminin önemine de değinen Topuz, yılda 30 bin yabancı hasta ağırladıklarını, Yeni Zelanda ve Fildişi Sahili’nden bile hasta geldiğini söyledi. Topuz, Türk dizilerinin o bölgelerde yayınlanmasının bunda katkısının olduğunu söyledi.

        Topuz, hastanede 150'den fazla yabancı sağlık çalışanı istihdam edildiğini de sözlerine ekledi.

        HASTANE ÖZELLİKLERİ

        Hastanede, 16 genel ameliyathane, 2 IVF ameliyathanesi, 36 yoğun bakım yatağı yer alıyor. Ayrıca hastane bünyesinde 196 standart, 19 deluxe, 11 luxury ve 5 king suit olmak üzere 231 hasta odası bulunuyor. 246 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor.

        ÇOCUKKLİNİĞİ'NİN GİRİŞİ YETİŞKİN HASTANESİNİN GİRİŞİNDEN AYRI

        Çocuk Kliniği'nin çocuk hastaların ihtiyaçlarına yönelik bir mimariyle tasarlandığı ve bütüncül bir anlayışla oluşturulduğu belirtildi. Çocuk Acil Servisi de bu klinikte bulunuyor. Çocuk Kliniği’nin girişi, yetişkinlerin girişinden ayrı olarak konumlandı. Bu klinikte enfeksiyon etkenlerinin bulaşmasının minimuma indirilmesi için hastanede olduğu gibi klinikte de kullanılan kapı kolları anti bakteriyel özelliklere sahip. Mobilya, zemin kaplama, çarşaf ve yastık kılıflarının da antibakteriyel özelliklerde olduğu kaydedildi.

        TÜMÖRE TAM İSABET

        Kanserin her türlü tanı ve tedavisinin yapıldığı Onkoloji Ünitesi'nde de özellikle kanser tedavisinde tümöre tam isabet sağlayan, bir radyoterapi yöntemi kullanılıyor. Genişletilen Kemoterapi Bölümü’nde çocuk hastalara da hizmet verebilecek şekilde toplam 75 adet kemoterapi odası bulunuyor.

        Haberi Hazırlayan: Demet Demirkır
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ