Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? 2022 CTE açık cezaevi izinleri ne zaman bitecek, ne kadar uzatıldı?
        1

        Son olarak 31 Mayıs'a kadar uzatılan açık cezaevi izinleri ile ilgili son durum yakından takip ediliyor. Mahkum ve mahkum yakınları açık cezaevlerinin uzatılıp uzatılmadığını merak ediyor. Peki, açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Açık cezaevi izinleri ne zaman bitiyor? İşte açık cezaevi izinleri son durum...

        2

        AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI!

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Mayıs Pazartesi gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada "31 Mayıs'ta sona eren açık cezaevlerindeki hükümlülerin Kovid-19 izinlerini, 31 Temmuz 2023'e kadar uzatıyoruz." ifadelerini kullandı.

        3

        Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

        Teklife eklenen maddeyle açık cezaevinde kalıp da Covid-19 tedbirleri kapsamında izinli sayılan hükümlülerin 31 Mayıs'ta sona erecek izin süreleri 31 Temmuz 2023'e kadar uzatıldı. Salgının devam etmesi halinde bu süre, Sağlık Bakanlığı'nın önerisi üzerine Adalet Bakanlığı tarafından her defasında 2 ayı geçmemek üzere 19 kez uzatılabilecek.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ