Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam SKANDALLAR! Son dakika adı tacize karışan ünlüler listesi
        1

        Doğu'nun Kafka'sı olarak tanınan yazar Hasan Ali Toptaş 20'ye yakın kadını taciz ettiğini itiraf etti.

        2

        Toptaş sosyal medyada yapılan taciz paylaşımlarının ardından "İnsan eril failliğin ne olduğunu anlayana kadar karşı tarafta ne büyük yaralar açtığını bilmeden, fark etmeden, düşünmeden hatalar yapıyor. Failliğin ne olduğunu bugün kadınlardan öğreniyoruz. Bilmeden farkında olmadan yaptığım davranışlar nedeniyle kırdığım, üzdüğüm, yaraladığım bütün insanlardan samimiyetle özür diliyorum" şeklinde bir özür açıklaması yaptı… Toptaş’ın ardından taciz iddialarıyla gündeme gelen yazar 51 yaşındaki İbrahim Çolak Ankara'daki evinde intihar etti.

        3

        Çolak intiharından önce Twitter’dan yaptığı paylaşımında, "Kendimi böyle bir sona hazırlamamıştım. İyi bir insan olmaktı dileğim, başaramadım. Saatlerce, günlerce yazabilirim ancak bu hiçbir şeyi geri getirmez. Ben, şu saatten sonra eşimin, evlatlarımın, dostlarımın yüzüne bakamam. Kimse tamamıyla suçlu değildir lakin başkalarına söylediğim, 'kendimize yakışanı yapalım' düsturunu kendim için tutamamış olmama gerçek bir pişmanlığım var. Beni seven, beni gözeten tüm dostlarıma, hassaten kahrımı çeken eşime ve evlatlarıma hayırla kalın diyorum" ifadelerini kullandı…

        4

        Yaşananlar, geçmişteki taciz olaylarını ve kadınların bu duruma başkaldırarak ortaya çıkardığı Me Too ve Time's Up hareketlerini akıllara getirdi.

        5

        Cinsel taciz ve cinsel saldırıya karşı başlatılan Me Too hareketi aslında Amerikalı sosyal aktivist Tarana Burke tarafından 2006 yılının başlarında kullanılmaya başlandı. Ancak hareket 2017 yılında Twitter'da Amerikalı aktris Alyssa Milano tarafından popülerleştirildi. Milano, Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein’ı cinsel tacizle suçlayan kadınlardan biriydi. Milano’dan sonra ünlüler birer birer Weinstein’ın suçlarını anlatmaya başladı.

        6

        Rose McGowan, Annabella Sciorra, Ashley Judd, Mira Sorvino, Angelina Jolie, Uma Thurman, Salma Hayek, Gwyneth Paltrow, Cara Delevingne, Lea Seydoux’un da aralarında bulunduğu onlarca kadın Weinstein’ın tacizlerini dünyaya duyurdu. Harvey Weinstein, tecavüz ve cinsel saldırı suçundan 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        7

        Me Too hareketi devam ederken ABD'de sinema sektöründe yer alan 300'den fazla kadın oyuncu, yazar ve yönetmen, Hollywood ve diğer sektörlerdeki cinsel tacize karşı 2018'de Time's Up (Süre Doldu) inisiyatifini başlattı. Başlatılan kampanyaya Cate Blancheet, Reese Witherspoon, Natalie Portman, Eva Longoria, Emma Stone gibi kadın oyuncular destek verdi.

        8

        Harvey Weinstein skandalının ardından ipliği pazara çıkan iş, medya, siyaset, moda, televizyon ve sinema dünyasından isimler kariyerlerini sonlandırdı... İşte o isimler ve geçmişte taciz iddialarıyla anılan diğer ünlüler...

        Charlie Rose / TV sunucusu

        ABD'nin ünlü sunucu ve yapımcılarından 75 yaşındaki Charlie Rose'un CBS kanalındaki programı hakkındaki cinsel taciz iddiaları sonrası yayınlan kaldırıldı.

        9

        Kevin Spacey / Aktör

        Oscar ödüllü aktör, 2016 yılında bir barda 18 yaşındaki bir erkeği taciz etmekle suçlanıyordu. Bunun ardından House of Cards dizisi iptal edildi. Riddley Scott'ın yönettiği filmin de oyuncu kadrosundan çıkarıldı. Taciz davası, şikâyetçinin kayıp bir cep telefonuyla ilgili tanıklık yapmayı reddetmesi üzerine düşürüldü.

        10

        Louis C.K. / Komedyen

        Louis C.K., meslektaşı olan 5 kadına cinsel tacizde bulunduğuna ilişkin iddialara kabul etti. Bunun üzerine Netflix'te yayınlanacak I love you Daddy isimli filmi iptal edildi. FX ve diğer yapım şirketleri ilişiğini kesti.

        11

        Glenn Thrush / New York Times Muhabiri

        Beyaz Saray muhabiri Glenn Thtush, 2 kadının kendisi hakkındaki cinsel taciz iddiaları nedeniyle görevinden uzaklaştırıldı.

        12

        Terry Richardson / Fotoğrafçı

        Ünlü fotoğrafçı taciz skandallarından sonra Conde Nast Yayın Grubu'ndan aforoz edildi.

        13

        Ed Westwick / Aktör

        Oyuncu Kristina Cohen, üç yıl önce Gossip Girl dizisinin yıldızı Ed Westwick'in tecavüzüne uğradığı iddasında bulundu. Televizyon şove rafa kaldırıldı. Hakkında soruşturma açıldı. Bahsi geçen suçlamalar delil yetersizliğinden dolayı düştü.

        14

        James Toback / Senarist, Yönetmen

        James Toback, 38 farklı kadına cinsel tacizde bulunmakla suçlandı. Ajansı ilişiğini kesti.

        15

        Lockhart Steele / Vox Yazı işleri Müdürü

        Kovuldu.

        16

        Roy Price / Amazon Stüdyoları Direktörü

        Amazon Stüdyoları'nın başkanı Roy Price, Isa Hackett adlı yapımcının kendisini cinsel tacizle suçlamasının ardından istifa etmek zorunda kaldı.

        17

        Mark Halperin / Sunucu

        MSNBC ve NBC'deki programı sonlandırıldı. Yazarı olduğu kitaba çekilecek film projesi iptal edildi.

        18

        Damian Green / İngiltere Başbakan Yardımcısı

        İngiltere Başbakanı Theresa May'e en yakın isimlerden Başbakan Yardımcısı Damian Green'in cinsel taciz iddiaları nedeniyle istifa ettiği bildirildi.

        19

        Ken Baker / E! News Muhabiri

        NBC'de programdan atıldı, hakkında soruşturma açıldı.

        20

        Jeffrey Tambor / Aktör

        Hollywood aktörü Tambor, cinzel taciz iddiaları üzerine 'Transparent' (Şeffaf) isimli Amazon dizisindeki rolünden çıkarıldı.

        21

        Casey Affleck / Oyuncu

        Ödüllü oyuncu Casey Affleck yönetmenliğini yaptığı I'm Still Here filminin çekimleri sırasında iki kadını taciz etmekle suçlandı. Ben Affleck'in erkek kardeşi Casey Affleck, 2010 yılında film setinde çalışan iki kadının taciz suçlamaları nedeniyle dava edildi. Affleck suçlamaları reddetti ve konu mahkeme dışında anlaşmayla çözüldü.

        22

        Ben Affleck / Oyuncu

        Harvey Weinstein'in yapımcılığını üstlendiği birçok filmde rol alan Ben Affleck, Weinstein hakkındaki iddialar ortaya çıktığında "Yıllarca birlikte çalıştığım bir kişinin bulunduğu pozisyonu bu şekilde kullanmasından ötürü üzgünüm ve kızgınım" demişti. Ancak Affleck'in açıklamasının ardından bir Twitter kullanıcısı "O da Total Request Live programı sırasında (aktris) Hilarie Burton'un memesini avuçlamıştı. Ama herkes unuttu" dedi. Burton ise Tweet'e "Unutmadım" diyerek yanıt verdi. Bunun üzerine Ben Affleck, "Burton'a karşı uygunsuz biçimde davrandım. En samimi hislerimle özür dilerim" dedi.

        23

        Roger Ailes / Medya patronu

        Amerikan Fox News kanalının CEO'su Roger Ailes, kadın çalışanlara tacizde bulunduğu gerekçesiyle kovuldu. Hatta bazı kadınlar, cinsel ilişkiye girmeye zorladığını bile söyledi. Konu hakkında bir dizi ve film çekildi.

        24

        Woody Allen / Yönetmen-Senarist-Aktör

        Amerikalı yönetmen, senarist ve aktör Woody Allen'ın üvey kızı Dylan Farrow, babasının kendisini çocukken taciz ettiği için ceza almasını dilediğini söyledi. ABD'li oyuncu Scarlett Johansson, üvey kızı Dylan Farrow'u istismar ettiği iddia edilen Oscar ödüllü yönetmen Woody Allen'in masum olduğunu ve ona inandığını belirtti.

        25

        Bill Cosby / Film ve TV yıldızı

        ABD'li ünlü film ve televizyon yıldızı 81 yasındaki Bill Cosby, 'şiddet içerikli cinsel taciz' suçlamasıyla yargılandığı davada hapis cezasına çarptırıldı. Cosby, hakkında 50'den fazla kadın cinsel saldırı suçlamasında bulundu ancak bunların önemli bir kısmı zaman aşımı nedeniyle kovuşturmaya uğramadı.

        26

        Roman Polanski / Yönetmen

        Yönetmen Roman Polanski, sık sık cinsel tacizle gündeme gelen isimlerden. Öyle ki Polanski 1977 yılında 13 yaşındaki bir kız çocuğuyla yasa dışı bir şekilde cinsel ilişkiye girdiğini itiraf etti. 42 gün hapis yattıktan sonra salıverildi, ancak dava devam ederken ABD'den kaçtı. Fransız oyuncu Valentine Monnier, Polanski'nin 1975 yılında kendisine tecavüz ettiğini öne sürdü.

        27

        Dustin Hoffman / Oyuncu

        Yazar Anna Graham Hunter, 1985 yılında 17 yaşındaki bir stajyerken Satıcının Ölümü (Death of a Salesman) filminin çekimleri sırasında Dustin Hoffman'ın 'poposunu ellediğini ve kendisine cinsel içerikli sohbetler yaptığını' anlattı. Hoffman ise dergiye yaptığı açıklamada özür dilediğini belirterek, "Kadınlara büyük bir saygım var, eğer yaptığım herhangi bir şey onu rahatsız edecek bir konuma soktuysa özür dilerim. Ben aslında böyle biri değilim" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ