AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı binasına silahla ateş açan saldırgan yakalandı
AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığının boşaltılan binasına pompalı tüfekle ateş eden şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Adana Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada "AK Parti Çukurova ilçe binasına 24 yaşındaki E.A tarafından 14 el ateş edildi. Mermiler parti binasına ve tabelasına isabet etti" ifadelerini kullandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyla ilgili bir açıklama yaparak, "Diğer siyasi partilere yapılan saldırılara, sivil siyasetin her türlü saldırıdan tacizden korunması gerektiğine parti olarak karşı duymuştuk. Sürekli olarak vatandaşlarımızla birlikte olan kadrolar bu tip tacizler, saldırılar AK Parti teşkilatlarında zerre kadar geri çekilme ya da sakınma gibi bir durum yaratmaz" diye konuştu
ABONE OLAdana'da, AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığının depremler nedeniyle tedbiren boşaltılan binasına pompalı tüfekle ateş edildi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çukurova ilçe binamıza yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz. Suçlunun en kısa sürede bulunacağına inanıyoruz. Tüm teşkilatımıza geçmiş olsun." ifadesini kullandı.
FOTO: AAAK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, ilçe başkanlığı binası önünde yaptığı açıklamada, saldırıyı lanetleyerek şunları kaydetti:
"Saat 16.00 sıralarında bir şahıs tarafından hedef gözetmek suretiyle Çukurova ilçe binamızın bulunduğu alana doğru 13 el ateş etmek suretiyle ilçe binamız kurşunlanmıştır. Şüpheli, mermisi bittikten sonra yol tarafından ilerleyerek ilçe binasının kapısını zorlamış, kapının kapalı olduğunu görünce elindeki silahı da kapının üzerine bırakarak olay yerinden ayrılmıştır."
Mehmet Ay, "Saldırı ve şiddet nereden gelirse gelsin lanetliyoruz. Teşkilatımıza, Adana'mıza ve partimize geçmiş olsun diyoruz. Konu aydınlığa kavuşunca detaylı açıklama yaparız inşallah." ifadesini kullandı.
FOTO: AAHuzurevleri Mahallesi Turgut Özal Bulvarı'ndaki partinin ilçe başkanlığı binası önüne elinde pompalı tüfekle bir şüpheli geldi.
Parti tabelası ve bayrakların asılı olduğu tedbiren boşaltılan binaya elindeki tüfekle ateş eden şüpheli, polis ekiplerince yakalandı.
İsminin E.K. olduğu öğrenilen şüpheli, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
ADANA VALİLİĞİ: FAİL AK PARTİ BİNASINA BİLEREK HEDEF ALDIĞINI SÖYLEDİ
Adana Valiliği olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada "AK Parti Çukurova ilçe binasına 24 yaşındaki E.A tarafından 14 el ateş edildi. Mermiler parti binasına ve tabelasına isabet etti. Fail ifadesinde AK Parti binasını bilerek hedef aldığını ve bilerek ateş ettiğini söyledi" ifadelerini kullandı
AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: ZERRE KADAR ÇEKİLME GİBİ BİR DURUM YARATMAZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığının depremler nedeniyle tedbiren boşaltılan binasına pompalı tüfekle yapılan saldırıya ilişkin, "Seçim çalışmalarına odaklanmışken bu tip tacizler, provokasyonlar, saldırılar, AK Parti teşkilatları üzerinde zerre kadar geri çekilme ya da sakınma gibi bir duygu yaratmaz." dedi.