Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akfen Yenilenebilir Enerji, Zorlu Rüzgar enerjisini satın alıyor - Enerji Haberleri

        Akfen Holding'in iştiraklerinden Akfen Yenilenebilir Enerji'nin bağlı ortaklığı İmbat Enerji, Zorlu Rüzgar Enerjisi'nin 58.5 milyon TL nominal değerli sermayesindeki payların tamamının hisse alım anlaşması çerçevesinde satın alınmasına karar verdi.

        KURULU GÜCÜ 712 MW'YE ÇIKACAK

        Akfen Holding'den dün akşam KAP'a yapılan açıklamada Akfen Yenilenebilir Enerji'nin söz konusu işlem tamamlandığında, bağlı ortaklıkları vasıtasıyla faaliyet gösterdiği yenilenebilir enerji santrallerinde, mevcut durumda 632 MW olan kurulu güç kapasitesinin 712 MW'a ulaşmış olacağı ifade edildi.

        YENİ YATIRIMLAR YAPACAK

        Dün KAP'a gönderilen açıklamanın ardından bugün firmalardan yazılı açıklamalar geldi. Zorlu Enerji'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen firmanın CEO'su Sinan Ak "Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak “Sermaye piyasalarındaki piyasa değerimizi, önemsiyoruz.Önümüzdeki dönemde temel hedefimiz şirket değerimizi artırmak. Büyüme stratejimiz paralelinde, portföyümüzü daha da genişletmek için bu satıştan elde edeceğimiz sermaye ile yeni yatırımlar hedefliyoruz. Rüzgâr enerjisi alanında uluslararası kapsama yaydığımız ve oldukça tecrübelendiğimiz projelerimiz dahil olmak üzere yenilenebilir enerji projelerinde tüm fırsatları değerlendirmeye ve sermaye yapımızı güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

        'EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ'

        Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu ise şirket olarak hidro, rüzgar ve güneşte yerli ve yenilenebilir enerji üretim alanında dengeli bir portföy oluşturmaya devam ettiklerini kaydetti. Karabeyoğlu, “Gerek kendi santrallarımızı inşa ederek, gerekse yeni alımlar yaparak 1000 MW güce ulaşma hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. Bundan sonraki süreçte de yenilenebilir enerji alanında satın almalar ve kendi tesislerimize ek kapasite kurulumlarına devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ