Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Alman kurdu kırması Zeynep, 'yaşayan en yaşlı köpek' unvanına aday
        1

        Ankara'da Zehra Oya Buldu'ya ait 23 yaşında olduğu belirtilen Alman kurdu kırması Zeynep'in yaşayan en yaşlı köpek unvanı alması için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuruldu.

        2

        Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuruyu yapan ve sürece katkı veren 79 yaşındaki hayvansever Mehmet Armağan Akçay, Zeynep için değerlendirme aşamasının başladığını bildirdi.

        3

        Yaşının belirlenmesi amacıyla iki kez kontrolden geçen köpeğin üçüncü sağlık kontrolünü ise veteriner hekim Reşat Nuri Aslan yaptı.

        4

        Muayenenin ardından, "Bu unvanı almayı gerçekten hak ettiğini düşünüyorum" diyen Aslan, başvuru sürecinde yapılması gerekli tespitlere ilişkin, "Bunların en önemlisi kemik tespiti, bunu da radyolojik muayenelerle yapıyoruz.

        5

        Bazı açılardan kemiklerinin röntgeni çekiliyor. Bir kemik yaşı tespiti yapılmaya çalışılıyor. Onun dışında da genel sağlık durumu, vital bulguları değerlendiriliyor" bilgisini verdi.

        6

        ZEYNEP 6 KEDİ İLE AYNI EVDE YAŞIYOR

        "Zeynep apartmandaki çocuklarla birlikte büyüdü" diyen sahibi 75 yaşındaki hayvansever Zehra Oya Buldu da köpeğinin 6 kediyle aynı evde yaşadığını ve dost canlısı olduğunu söyledi.

        10
        11

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ