Almanya'da Belarus-Polonya sınırındaki göçmenler için binlerce mum yakıldı
Avrupa'ya göç etme arayışındayken Belarus-Polonya sınırındaki kapalı alanda kalanların durumuna dikkat çekmek için Almanya'da Federal Meclis binasının önündeki meydana binlerce mum yerleştirildi
ABONE OLBelarus-Polonya sınırındaki göçmenler için Alman Meclisi önünde binlerce mum yakıldı.
Seebrücke, Campact ve Mauerfall.jetzt gibi sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen eylemde başkent Berlin’de Federal Meclisin önündeki Cumhuriyet Meydanı'na binlerce mumun yanı sıra büyük harflerle ışıklandırılan "Kabul şimdi" yazısı konuldu.
Campact’ın kampanya sorumlusu Antonia Becher, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu eylemle Polonya-Belarus sınırındaki göçmenlerin durumuna dikkat çekmek istediklerini belirterek, “Orada binlerce kişi şiddetli soğuklarla karşı karşıya. Ne kadar kalacaklarını bilmiyorlar, çünkü Almanya da harekete geçmiyor." dedi.