Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Altay Altay - Fenerbahçe maçının yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Ligin ilk maçında 11 başlattığınız Mesut, o maç gol attı. Ertesi maç sonradan aldınız asist yaptı. Kaptanınızdı. Sonra kaptanlığı Gustavo'ya verir, Altay deplasmanında bir daha 'kulübeye otur' derseniz onun da kasığı ağrır. Oysa baştan, "Şu şu şartlarda olmayacaksan oynamayacaksın" demek daha doğru olurdu.

        2

        İnşallah Mesut-Vitor sürtüşmesi kriz olmadan çözülür. Asla ve kat'a bu takıma negatif enerji gelmemeli. Bir daha RvP olayları yaşanmamalı.

        3

        Vitor, bir sistem oturtmaya çalışıyor. Başarılı olacaktır. Ama Mesut meselesinin uzatılmadan çözülmesi lazım. İrfan gibi Pelkas gibi fark yaratabilecek oyuncular da muhakkak kazanılmalı.

        4

        Orta merkezde bu maçta bilhassa Sosa çok iyi oynadıysa da merkeze 2 oyuncu alınacak belli ki. Sol kenara bir isim alınmayacaksa orada Ferdi, Mert Hakan hatta Enner de oynayabilir.

        5

        ÖMER ÜRÜNDÜL: Fenerbahçe yüksek tempo ile Altay'ı hataya zorlayacak bir baskı kurdu. Kısa sürede Ferdi yoktan bir gol var etti... Kızaklayarak rakipten bir top çaldı, ondan sonra kendine pozisyon hazırlayıp çok güzel vurdu. Kısa süre sonra da Valencia takımı rahatlatan ikinci golü attı.

        6

        Fenerbahçe'de üçlü defans oturdu. Oynadıkça aralarındaki uyum da artıyor. Aslında ofansif açıdan etkili bir oyun oynandığında kazanılan duran toplarda başta Szalai olmak üzer her an gol de atabilirler.

        7

        AHMET ÇAKAR: Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Türkiye'nin fizik gücü en yüksek takımı Fenerbahçe... Takım savunmasını da çok iyi yapıyorlar. Belki de en etkili alanları gerideki üç oyuncu. Her güzelliğin, her başarının, her müdahalenin arkasında mutlaka Attila Szalai var. Ama hücum gücü için aynı şeyi söyleyemeyiz.

        8

        Maç boyunca Altay'a pozisyon vermeyen Fenerbahçe ilk yarıda bırakıp pozisyonu tek şut bile atamadı. İkinci yarı Fenerbahçe işi 15 dakikada bitiriverdi. İki golde de Ferdi Kadıoğlu'nun imzası var. Attığı gol müthiş...

        9

        ERCAN GÜVEN: Denizli’nin “çılgın” Altay’ını deplasmanda geçip üçte üç yapan Fenerbahçe, yıllardan sonra bir sezon öyküsüne şatafatlı bir “ön söz” yazarak başladı ve milli maç arasından sonra transferini bitirmiş, iskeleti ile ıskartalarını belirlemiş olarak, özlediği tarihe geçecek hikayeyi yazma şansı yakaladı. “Ş” harfi ile başlıyor ya hani…

        10

        Çünkü yarın bugünden güçlü olacaktır Fenerbahçe. Eşikteki transferlerle son rötuşları da yapacak, sistemini içine sindirmiş, biraz ürkek biraz sinik yakın geçmişini hepten unutmuş olacaktır. Fenerbahçe bundan sonra kötü oynadığı için geçilmez… Ancak ondan daha iyi oynayan tarafından geçilebilir...

        11

        İLKER YAĞCIOĞLU: Fenerbahçe kazanmaya devam ediyor, rakiplerine neredeyse pozisyon da vermeden kazanmaya devam ediyor. Pereira her maçta gençlere olan güvenini bizlere gösteriyor. Açıkcası bundan iyi bir sezon başlangıcı hayal edilemezdi. Bu galibiyetlerle Fenerbahçe milli araya moralli girmeyi de başardı..

        12

        ATİLLA GÖKÇE: Fenerbahçe müthiş bir özgüvenle oynuyor. Takımda oturmaya başlayan üçlü savunma sistemiyle, etkili ve verimli orta alan katkısı, Sarı-lacivertli ekibe hücumda daha çok top kullanan bir kimlik kazandırmış. Anlaşılan o ki Fenerbahçe de kendisine yakışan bu kimliği hiç yadırgamadan, zorlanmadan taşıyor.

        16

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ