Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altını olanlar dikkat! Yarın bu saatte her şey değişebilir - Altın Haberleri

        ABD Merkez Bankası Fed Eylül ayı faiz kararını bugün ve yarın yaptığı toplantıdan sonra Türkiye saati 21.00'da açıklamış olacak. Beklentilerin aşıldığı enflasyon verileri sebebiyle FED'in federal fonlama oranı politikasına başlayacağı ihtimali ve 100 baz puanlık faiz artırımına gideceği ihtimali gündemde.

        ABN AMRO, FED'DEN 75 BP ARTIŞ BEKLİYOR

        ABN Amro tarafından yeni bir değerlendirme raporu yayımlandı. Raporda, Fed'in 75 baz puanlık faiz artırımı kararı çıkmasını beklediklerini duyurulurken aynı zamanda Fed'in bu toplantıda 100 baz puanlık bir artırıma gitmesinin muhtemel olmadığını belirtildi. FOMC kararı ile birlikte açıklanacak tahminlerde de üyelerin büyüme tahminlerini düşürmelerini, enflasyon ve faiz projeksiyonlarını yükseltmelerini beklediklerini vurguladı.

        REKLAM

        MADENCİLERDEN TAHMİN GELDİ

        Denver Altın Forumu'na katılan maden şirketlerinden 10'unun yöneticileri ile yapılan anket yıl sonunu kadar fiyatın 1806,10 dolar ons seviyesine ulaşacağını tahmin ettiler.

        DÜNYA ALTIN KONSEYİ BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

        Dünya Altın Konseyi Başkanı Joseph Cavatoni de yaptığı konuşmada, "Merkez bankalarının da aralarında olduğu yatırımcıların altın alımı ile ilgilenmeye devam ettikleri görmeyi sürdüreceksiniz. Jeopolitik riskler altını yatırımcıların akıllarında ön sırada tutmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ