Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Amber Heard'den Johnny Depp'e : İnsanlar onu tanıdıklarını düşünüyorlar! - Magazin haberleri
        1

        2011 yılında birlikte rol aldıkları 'The Rum Diary' filminin setinde aşk yaşamaya başlayan Johnny Depp (58) ile Amber Heard (36), 15 aylık evliliklerini 2017'de sonlandırmıştı. Bütün dünyanın 'bir Hollywood filmi' gibi takip ettiği Depp ve Heard'ün 'taciz' ve 'iftira' davasında jüri, iki hafta önce kararını açıklamıştı.

        ABD'nin Virginia eyaletinde görülen davada, 14 saat süren karar alma sürecinin sonunda jüri, ünlü aktörü haklı bularak Amber Heard'ün eski eşine 15 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetmişti. Yaşananların ardından Heard, yeni açıklamalarda bulundu.

        2

        'Today' adlı programa konuk olan Amber Heard, davayla ilgili soruları yanıtladı. Jürinin kararına değinen aktris, onları suçlamadığını söyledi ve davanın adil bir şekilde sonuçlanmadığını savundu.

        3

        "JOHNNY SEVİLEN BİR KİŞİ"

        Jüriyi anladığını ifade eden Heard, eski eşinin "sevilen bir kişi" olduğunu belirterek, "İnsanlar onu tanıdıklarını düşünüyorlar. O harika bir aktör!" dedi. Amber Heard, ayrıca Depp'in ücretli çalışanlarını tanık kürsüsüne çıkardığını ileri sürdü.

        4

        "SOSYAL MEDYA DAVANIN SONUCUNU ETKİLEDİ"

        Heard, sosyal medyadaki Johnny Depp destekçiliğinin de davanın sonucunu etkilediğini savundu. Altı haftalık dava sırasında sosyal medyada eski eşinin lehine bir hava oluştuğunu söyledi. Oyuncu, özellikle de sosyal medya platformlarında yoğun bir negatif etki altında kaldığını belirtti ve gördüğü muamelenin "haksızlık" olduğunu sözlerine ekledi.

        5

        "ADİL DEĞİL!"

        Amber Heard, "Birilerinin benim hakkımda düşündüklerini umursamıyorum. Evimin mahremiyetinde, evliliğimde, kapalı kapılar ardında yaşadıklarım hakkında insanların bulunduğu yargılar da umurumda değil. Ortalama bir insanın bütün bunlar hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini düşünmüyorum. Sonuçta da bunları kişisel almıyorum." dedi. Heard, daha sonra da "Ama birisi benim bütün bu nefreti hak ettiğimi, yalan söylediğimi düşünüyorsa, gözlerimin içine bakıp sosyal medyada haklı bir şekilde temsil edildiğimi söyleyemezsiniz. Bunun adil olduğunu söyleyemezsiniz." ifadelerini kullandı.

        6

        "HAYATIMI GERİ VERDİLER"

        Öte yandan tarafları dinleyen jüri, aktör Depp'in eski karısını 'karalamadığını' tespit ederken, davanın ardından konuşan Johnny Depp, "Jüri bana hayatımı geri verdi, müteşekkirim." demişti.

        7

        "YAŞADIĞIM HAYAL KIRIKLIĞINI HİÇBİR KELİME ANLATAMAZ"

        Amber Heard, kararın ardından yaptığı açıklamada, "Bugün hissettiğim hayal kırıklığını hiçbir kelime açıklayamaz. Dağlar kadar delil eski kocamın orantısız güç, etki ve nüfuzuna karşı koymaya yeterli gelmediği için çok üzgünüm. Bu kararın diğer kadınlar için geldiği anlam noktasında daha da üzgünüm. Bu bir gerilemedir. Zamanı, sesini çıkaran, ne düşündüğünü söyleyen bir kadının alenen utandırılabileceği ve küçük düşürülebileceği bir döneme geri sarıyor. Kadına yönelik şiddetin ciddiye alınması gerektiği fikrini öteliyor." ifadelerini kullanmıştı.

        8

        SONUÇLANAN DAVA HAKKINDA

        Depp, Heard'ün kendisi hakkında yazdığı bir makalede kullandığı ifadeler nedeniyle dava açmıştı. Ünlü aktör, bu makale yüzünden oyunculuk kariyerinin tehlikeye girdiğini savunmuştu.

        Heard, bu yazıda kendisini "ev içi şiddet kurbanlarını temsil eden bir toplumsal figür" olarak tanımlıyordu.

        9

        Depp, 2018 tarihli makalede ismi geçmese de bu yazı sonrası itibar kaybına uğradığını iddia etmiş ve eski eşinden 50 milyon dolar istemişti.

        Heard ise asıl mağdurun kendi olduğu iddiasıyla karşı dava açarak 100 milyon dolar tazminat talep etmişti.

        Dava, makalenin yayımlandığı Washington Post gazetesinin iki bürosunun yer aldığı Virginia eyaletinde görülmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ