Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Anjelika Akbar: Annem Rusya, babam Ukrayna doğumlu
        1

        Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar (53), paylaşımlarına bir yenisini daha ekledi. Akbar, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları hakkında düşüncelerini dile getirdi.

        2

        "BARIŞ" ÇAĞRISI

        Annesi Galina Timchenko'nun Rusya’da, babası Stanislav Timchenko'nun Ukrayna’da dünyaya geldiğini söyleyen ünlü sanatçı, "barış" çağrısında bulundu.

        3

        "HEPİMİZ AYNI HAVAYI SOLUYORUZ"

        Annesi ve babasının gençlik fotoğrafını Instagram hesabından yayınlayan Anjelika Akbar, "Babam Ukrayna doğumlu, annem Rusya doğumlu, ben Kazakistan doğumluyum. Hepimiz Güneş sisteminde bulunan Dünya gezegeni doğumluyuz. Kan rengimiz kırmızı. Aynı havayı soluyoruz. Artık bilinçsizlik zindanından çıkıp, hepimizin bu gezegenin ailesi olduğumuzu idrak etme zamanı. Acilen..." dedi.

        4

        "BAŞKA BİR ÜLKEDE YAŞAYAMAM"

        Öte yandan 1991 yılında eşiyle birlikte geldiği Türkiye’den bir daha hiç ayrılmayan Anjelika Akbar, 2016'da Habertürk'e konuşmuştu.

        Başarılı piyanist Türkiye’de kalış nedenini ve Türkiye sevgisini, "Sovyetler Birliği dağıldığı zaman Amerika’da, Avrupa’da, aklınıza gelmeyecek bütün ülkelerde aile fertlerim dağıldı. Onlara göre kariyerim için çok daha elverişli ülkelere gidebilirdim, yoğun istek vardı bu konuda ama ben gitmedim. ‘Başka bir yerde yaşayamam.’ dedim. Burayı gerçekten seviyorum, sesim titriyor Türkiye’den bahsederken..." sözleriyle anlatmıştı.

        5

        "AİLEME REST ÇEKTİM"

        Türkiye’de yaşama kararının bilinçli değil, duygusal bir karar olduğunu belirten Akbar, “Ben buraya âşık oldum. Burayı gerçekten seviyorum. Çocukluğumdan beri kalbimi dinleyen bir insanım ve kalbim bana ‘Burada kal.’ dedi." diye konuşmuştu.

        Hayatının gördüğü bir rüyadan sonra değiştiğini ve eşiyle birlikte birçok ülke gezdiğini belirten ünlü piyanist, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

        Aileme rest çekip, ‘Ben Türkiye’de kalıyorum, kimse kusura bakmasın.’ dedim. O zamanlar Türkiye’yle ilgili hiçbir bilgimiz yoktu. Birdenbire klasik müzikle ilgisi olmayan bir ülke diye düşünüldü. Halbuki buraya geldim, AKM’yle karşılaştım. Filarmoni orkestrası ve konservatuvar olduğunu öğrendim. Bunlar benim için sürprizdi ve ailemi ikna etmek için önemli bir malzemeydi. Batılı gözüyle önemli bir puandır bu.

        6

        “Türkiye'm' derken sesim titriyor.” ifadelerini kullanan ünlü isim, "Eğer bu ‘m’ olmasaydı ne ben burada kalırdım ne de bu kitap olurdu... 'Türkiye' yazsaydım bana soğuk gelirdi, söyleyemezdim. Türkiye'm işte!” dedi.

        7

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ